İBT WEB

USTA ŞAİR NAZIM HİKMET RAN ASLOLAN HAYATTIR OYUNU İLE ANILDI

Sanat (MBH) - Mersin Blok Haber | 04.06.2021 - 13:52, Güncelleme: 04.06.2021 - 13:52 1936+ kez okundu.
 

USTA ŞAİR NAZIM HİKMET RAN ASLOLAN HAYATTIR OYUNU İLE ANILDI

USTA ŞAİR NAZIM HİKMET RAN ASLOLAN HAYATTIR OYUNU İLE ANILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı ölümünün 58. yıl dönümünde “Aslolan Hayattır” oyunu ile sahnede andı. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı oyun Mersinli tiyatroseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı ölümünün 58. yıl dönümünde ‘Aslolan Hayattır’ oyunu ile andı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda sosyal mesafe kuralları uygulanarak seyirci kabul edilen oyunu Mersinli tiyatroseverler ilgiyle izledi. Oyunu izleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yarcımcıları Hasan Gökbel ve Ali Rıza Özdemir, Başkan Danışmanları Ertan Liman ve İbrahim Evrim, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer yer aldı. Nazım fotoğrafları salonu süsledi Şehir Tiyatrosu oyuncularının büyük bir özveri ile hazırladığı oyunda Nazım Hikmet Ran’ın yaşamı ve şiirleri sahnede yeniden anlam buldu. Haluk Işık tarafından kaleme alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği oyuna Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren orkestralardan sanatçılar da eşlik etti. Sosyal mesafe kuralları gereği yarı kapasiteli seyirci kabul edilen salonda boş koltuklara Nazım Hikmet Ran’ın fotoğrafları yerleştirildi.
USTA ŞAİR NAZIM HİKMET RAN ASLOLAN HAYATTIR OYUNU İLE ANILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı ölümünün 58. yıl dönümünde “Aslolan Hayattır” oyunu ile sahnede andı. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı oyun Mersinli tiyatroseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı ölümünün 58. yıl dönümünde ‘Aslolan Hayattır’ oyunu ile andı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda sosyal mesafe kuralları uygulanarak seyirci kabul edilen oyunu Mersinli tiyatroseverler ilgiyle izledi.

Oyunu izleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yarcımcıları Hasan Gökbel ve Ali Rıza Özdemir, Başkan Danışmanları Ertan Liman ve İbrahim Evrim, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer yer aldı.

Nazım fotoğrafları salonu süsledi

Şehir Tiyatrosu oyuncularının büyük bir özveri ile hazırladığı oyunda Nazım Hikmet Ran’ın yaşamı ve şiirleri sahnede yeniden anlam buldu. Haluk Işık tarafından kaleme alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği oyuna Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren orkestralardan sanatçılar da eşlik etti.

Sosyal mesafe kuralları gereği yarı kapasiteli seyirci kabul edilen salonda boş koltuklara Nazım Hikmet Ran’ın fotoğrafları yerleştirildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.