İBT WEB

Yağışlar çiftçiyi umutlandırdı, hububat fiyatlarında düşüş bekleniyor

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2022 - 11:38, Güncelleme: 28.02.2022 - 11:23 1875+ kez okundu.
 

Yağışlar çiftçiyi umutlandırdı, hububat fiyatlarında düşüş bekleniyor

Yağışlar çiftçiyi umutlandırdı, hububat fiyatlarında düşüş bekleniyor

Ülke genelinde son zamanlarda sıkça görülen kar ve yağmur yağışları, çiftçileri sevindirdi. Son yıllarda kuraklık yaşanması nedeniyle ürünlerden bekleneni alamayan çiftçiler, son aylarda yağan kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte yüzü güldü. Çiftçiler, ürün fiyatlarında düşüşlerin meydana geleceğini söyledi.Ziraat Yüksek Mühendisi Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Seven, geçen sene kurak bir yıl geçtiği Siirt kent genelinde, son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte kuraklık sorununun ortadan kalktığını söyledi. Geçen sene ülke genelinde büyük bir kuraklık yaşandığını hatırlatan Seven, "Özellikle buğday, mercimek, arpa, nohut gibi ürünlerde fiyatlarda artışlar yaşandı. Yağışların bu şekilde devam etmesi ve özellikle bahar aylarında yeterli yağışları alınması durumunda ilimizde tarımsal kuraklık yaşanması beklenmemektedir. Tarımsal kuraklığın yaşanmaması da daha önce yaşadığımız fiyat artışlarını düşürecektir. Bugün mercimeği, buğdayı, nohutu, arpayı aldığımız fiyat düşecektir. Hem milletimiz hem de üreticimiz bu konuda rahatlayacaktır” dedi."Yağışların olmasıyla hububatta fiyatlar düşecek"Siirt’in Kurtalan ilçesinde yıllardır çiftçilik yapan Nurettin Polat, yağışlarla birlikte nohut, mercimek, arpa ve buğdayda verimde artış beklediklerini, verimde beklenen artışla beraber hububatta fiyatların düşeceğini dile getirdi.Polat, “Özellikle Garzan Ovası’na ekin ekiyoruz. Geçen sene epey kuraklıktan etkilendik. Kuraklık olunca fiyat artışları da oluyor. Çiftçi de, vatandaşta, tüccarda etkileniyor. Bu sene yağışlar iyi görünüyor, dileğimiz o dur ki, yağışlarda sıkıntı olmasın, verimler bol olsun. İnşallah yağışların devam etmesinden dolayı fiyatlarda gerileyecek. Hem gelir giderler olsun hem de buğday olsun yağışlardan dolayı gerileme oldu. Buğday 5 bin 500’e çıkmıştı. Şu an 4 bin küsüre indi. Bu da yağışa bağlıdır. Genel olarak tüccarda bunu göz önünde bulundurarak ona göre ürüne talep ediyorlar. İnşallah böyle bir sıkıntımız olmaz. Hem yağışın bol olması hem de ürünün bol olmasıyla rahatlığa kavuşuruz” diye konuştu.
Yağışlar çiftçiyi umutlandırdı, hububat fiyatlarında düşüş bekleniyor
Ülke genelinde son zamanlarda sıkça görülen kar ve yağmur yağışları, çiftçileri sevindirdi. Son yıllarda kuraklık yaşanması nedeniyle ürünlerden bekleneni alamayan çiftçiler, son aylarda yağan kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte yüzü güldü. Çiftçiler, ürün fiyatlarında düşüşlerin meydana geleceğini söyledi.
Ziraat Yüksek Mühendisi Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Seven, geçen sene kurak bir yıl geçtiği Siirt kent genelinde, son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte kuraklık sorununun ortadan kalktığını söyledi. Geçen sene ülke genelinde büyük bir kuraklık yaşandığını hatırlatan Seven, "Özellikle buğday, mercimek, arpa, nohut gibi ürünlerde fiyatlarda artışlar yaşandı. Yağışların bu şekilde devam etmesi ve özellikle bahar aylarında yeterli yağışları alınması durumunda ilimizde tarımsal kuraklık yaşanması beklenmemektedir. Tarımsal kuraklığın yaşanmaması da daha önce yaşadığımız fiyat artışlarını düşürecektir. Bugün mercimeği, buğdayı, nohutu, arpayı aldığımız fiyat düşecektir. Hem milletimiz hem de üreticimiz bu konuda rahatlayacaktır” dedi.

"Yağışların olmasıyla hububatta fiyatlar düşecek"
Siirt’in Kurtalan ilçesinde yıllardır çiftçilik yapan Nurettin Polat, yağışlarla birlikte nohut, mercimek, arpa ve buğdayda verimde artış beklediklerini, verimde beklenen artışla beraber hububatta fiyatların düşeceğini dile getirdi.
Polat, “Özellikle Garzan Ovası’na ekin ekiyoruz. Geçen sene epey kuraklıktan etkilendik. Kuraklık olunca fiyat artışları da oluyor. Çiftçi de, vatandaşta, tüccarda etkileniyor. Bu sene yağışlar iyi görünüyor, dileğimiz o dur ki, yağışlarda sıkıntı olmasın, verimler bol olsun. İnşallah yağışların devam etmesinden dolayı fiyatlarda gerileyecek. Hem gelir giderler olsun hem de buğday olsun yağışlardan dolayı gerileme oldu. Buğday 5 bin 500’e çıkmıştı. Şu an 4 bin küsüre indi. Bu da yağışa bağlıdır. Genel olarak tüccarda bunu göz önünde bulundurarak ona göre ürüne talep ediyorlar. İnşallah böyle bir sıkıntımız olmaz. Hem yağışın bol olması hem de ürünün bol olmasıyla rahatlığa kavuşuruz” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.