İBT WEB
Elife EVRAN
Köşe Yazarı
Elife EVRAN
 

SAĞLIK VE EMPATİ

Bir Çarşamba sabahı 2020 yılının  aralık ayında ele aldım bu yazımı… Bu yazımı sizlere güzel bir şekilde devam ettirmeyi inanın çok isterdim.Fakat tüm dünya olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Korona virüs ülkemize geleli tam dokuz ay oldu. Birçok  ülke aşı için ciddi bir mücadele içerisindeydi. Aşı için beklenen haber gelmiş olsa da bu virüs tüm dünya için ileride insanlık tarihine geçebilecek bir boyuta ulaştı.Birçok sektör bu durumdan etkilendi. Başta sağlık ve eğitim sektörü olmak üzere ekenomik olarak da tüm dünya bu acı sonuçla karşı karşıya kaldı , o kadar hazırlıksız yakalandık ki bu duruma tabi sonuçları da kaçınılmaz oldu. Ülke olarak tüm sağlık personellerimiz büyük mücadele verdi , vermeye de devam ediyor. Bu süreçte en büyük saygıyı hak eden sağlık personellerimiz oldu. Toplum olarak yeteri kadar empati kurmuyoruz ,kurallara uymuyoruz maalesef.Pek tabi dikkat eden vatandaşlarımız olsa da dikkat etmeyen , kurallara riayet etmeyen vatandaşlarımız da var. Aslında bu süreç hepimizin için  birlik olma , bir olma süreci. Nasıl ki hastanede tüm sağlık personellerimiz gerekli özveriyi gösterip birlik oluyorsa bizlerde toplum olarak sağlık personellerimize gereken özveriyi göstermeli  hepimiz kendimizi biraz da onların yerine koymalı kurallara riayet etmeli ve gereken saygı ve özveriyi göstermeliyiz. Başlangıçta dediğim gibi aşı bulundu evet umarım bundan sonraki süreç tüm insanlık için  iyi olur. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle. Sağlıkla ve esenlikle kalın…
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2021 - Çarşamba

SAĞLIK VE EMPATİ

Bir Çarşamba sabahı 2020 yılının  aralık ayında ele aldım bu yazımı…

Bu yazımı sizlere güzel bir şekilde devam ettirmeyi inanın çok isterdim.Fakat tüm dünya olarak zor bir süreçten geçmekteyiz.

Korona virüs ülkemize geleli tam dokuz ay oldu. Birçok  ülke aşı için ciddi bir mücadele içerisindeydi. Aşı için beklenen haber gelmiş olsa da bu virüs tüm dünya için ileride insanlık tarihine geçebilecek bir boyuta ulaştı.Birçok sektör bu durumdan etkilendi. Başta sağlık ve eğitim sektörü olmak üzere ekenomik olarak da tüm dünya bu acı sonuçla karşı karşıya kaldı , o kadar hazırlıksız yakalandık ki bu duruma tabi sonuçları da kaçınılmaz oldu. Ülke olarak tüm sağlık personellerimiz büyük mücadele verdi , vermeye de devam ediyor. Bu süreçte en büyük saygıyı hak eden sağlık personellerimiz oldu. Toplum olarak yeteri kadar empati kurmuyoruz ,kurallara uymuyoruz maalesef.Pek tabi dikkat eden vatandaşlarımız olsa da dikkat etmeyen , kurallara riayet etmeyen vatandaşlarımız da var. Aslında bu süreç hepimizin için  birlik olma , bir olma süreci. Nasıl ki hastanede tüm sağlık personellerimiz gerekli özveriyi gösterip birlik oluyorsa bizlerde toplum olarak sağlık personellerimize gereken özveriyi göstermeli  hepimiz kendimizi biraz da onların yerine koymalı kurallara riayet etmeli ve gereken saygı ve özveriyi göstermeliyiz.

Başlangıçta dediğim gibi aşı bulundu evet umarım bundan sonraki süreç tüm insanlık için  iyi olur.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.

Sağlıkla ve esenlikle kalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.