İBT WEB

4 yıldır beslediği iguana en yakın arkadaşı oldu

Genel 06.05.2020 - 10:45, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 1786+ kez okundu.
 

4 yıldır beslediği iguana en yakın arkadaşı oldu

Kahramanmaraş’ta özel bir hayvanat bahçesinde 15 yıldır görev yapan Emrullah Culfa’nın yanından ayırmadığı iguana, en yakın arkadaşı oldu. Onikişubat ilçesinde özel bir hayvanat bahçesinde 19 farklı tür hayvanın beslenmesi ve bakımıyla ilgilenen Emrullah Culfa (38), tropikal iklimde yaşayan egzotik bir kertenkele türü olan iguanayı 4 yıldır bir an olsun yanından ayırmıyor. Omzundaki iguanayı gören vatandaşların şaşkınlıklarını gizleyemediğini söyleyen Culfa, “4 yıldır bakımını ve beslenmesini yaptığım iguana soğukkanlı ve itici bir hayvan değil. Sahiplenme duygusu çok fazla olan bir hayvan. Bu yüzden 4 yıldır benim en iyi arkadaşım oldu. Bahçemizde çok özel endemik türler besliyoruz. İçinde bulunduğumuz izole ve pandemi gereği oluşan şartlara rağmen buradaki hayvanların bakımlarını aksatmadan yapıyoruz" dedi. Culfa ayrıca, "Hayvanat bahçesinde çeşitli tavuklar, köpekler, kediler, tavus kuşları, sülünler, at ve deve kuşları var. Tavuk çeşitlerini Türkiye ve Avrupa’daki güzellik yarışmasına hazırlıyoruz. Ayrıca burada engelli çocukları ücretsiz terapi amaçlı seanslar düzenliyoruz ve 17 ailemiz bu programdan yararlanıyor" diye konuştu.
Kahramanmaraş’ta özel bir hayvanat bahçesinde 15 yıldır görev yapan Emrullah Culfa’nın yanından ayırmadığı iguana, en yakın arkadaşı oldu.
Onikişubat ilçesinde özel bir hayvanat bahçesinde 19 farklı tür hayvanın beslenmesi ve bakımıyla ilgilenen Emrullah Culfa (38), tropikal iklimde yaşayan egzotik bir kertenkele türü olan iguanayı 4 yıldır bir an olsun yanından ayırmıyor.
Omzundaki iguanayı gören vatandaşların şaşkınlıklarını gizleyemediğini söyleyen Culfa, “4 yıldır bakımını ve beslenmesini yaptığım iguana soğukkanlı ve itici bir hayvan değil. Sahiplenme duygusu çok fazla olan bir hayvan. Bu yüzden 4 yıldır benim en iyi arkadaşım oldu. Bahçemizde çok özel endemik türler besliyoruz. İçinde bulunduğumuz izole ve pandemi gereği oluşan şartlara rağmen buradaki hayvanların bakımlarını aksatmadan yapıyoruz" dedi.
Culfa ayrıca, "Hayvanat bahçesinde çeşitli tavuklar, köpekler, kediler, tavus kuşları, sülünler, at ve deve kuşları var. Tavuk çeşitlerini Türkiye ve Avrupa’daki güzellik yarışmasına hazırlıyoruz. Ayrıca burada engelli çocukları ücretsiz terapi amaçlı seanslar düzenliyoruz ve 17 ailemiz bu programdan yararlanıyor" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.