Bebekliğinden beri kalp rahatsızlığı yaşayan Fatma Karabiber, Trabzon’da üçüncü kez açık kalp ameliyatı geçirdi. Hayati risk taşıyan anevrizmadan kurtuldu.

Trabzon’da 33 yaşındaki Fatma Karabiber, bebekliğinden itibaren süregelen kalp rahatsızlıkları nedeniyle üçüncü kez açık kalp ameliyatı geçirdi. Medical Park Karadeniz Hastanesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Erden tarafından yapılan operasyonla, hayati risk taşıyan 55 milimetre çapındaki aort anevrizmasından kurtulan Karabiber, başarılı geçen sürecin ardından taburculuk aşamasına geldi.
Fatma Karabiber’in kalp rahatsızlığı henüz iki aylıkken kalbinde delik tespit edilmesiyle başladı. İlk açık kalp ameliyatını 2006 yılında, doğuştan gelen karıncıklar arası delik ve pulmoner damar darlığı nedeniyle geçirdi. 2014’te ise aort kapak darlığı ve subaortik membran sebebiyle ikinci kez ameliyat masasına yattı. Bu süreç, hastanın uzun yıllardır süregelen sağlık mücadelesini gözler önüne serdi.
Son dönemde ortaya çıkan göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri üzerine yapılan tetkikler, yeni bir kritik durumu ortaya çıkardı. Aort damarının kök ve çıkan kısmında 55 milimetre çapında anevrizma tespit edildi. Bu durum, yırtılma riski taşıyarak hastanın hayatını tehdit ediyordu. Hayati risk taşıyan anevrizma için doktorlar üçüncü kez açık kalp ameliyatı kararı aldı.
Medical Park Karadeniz Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, genişleyen aort damarının bozuk bölümü yapay damar ile değiştirildi. Ameliyat sonrası iyileşme süreci olumlu ilerleyen Karabiber, operasyonun sekizinci gününde taburcu edilme hazırlıklarına başladı. Hasta, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle anlattı: “Üçüncü ameliyatım çok şükür başarıyla geçti Tuncay Bey’in sayesinde. Korkulu bir süreç geçirdim ama iyiyim çok şükür.”
Medical Park Karadeniz Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Erden, üçüncü kez yapılan açık kalp ameliyatlarının son derece riskli olduğuna dikkat çekti. Erden, hastanın önceki ameliyat geçmişini ve tansiyon kontrollerindeki aksaklıklar nedeniyle aort damarında oluşan genişlemeyi aktardı. “Aort damarı 55 mm çapa ulaşmıştı. Üçüncü kere kalp ameliyatları nadirdir. Bu benim üçüncü kere bu ameliyatı yapışım” ifadelerini kullandı.
Operasyon sırasında yırtılma emarelerinin başladığını gözlemlediklerini belirten Dr. Öğr. Üyesi Erden, zamanında yapılan müdahalenin önemine vurgu yaptı. Erden, “Tecrübe, ekip çalışması ve bölümler arası uyum sayesinde başarılı olduk” dedi. Hastanın bundan sonraki süreçte kontrollerini aksatmaması ve tansiyon takibine özen göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.





















Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus facilisis scelerisque tortor, vel finibus nibh accumsan non. Mauris lacinia rutrum nunc, ut mattis risus accumsan bibendum. Curabitur varius turpis dui, eget porttitor tellus rutrum ultrices. Duis ut tempus leo. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus pulvinar vestibulum sapien, at maximus nibh.
Yorum Yap