İBT WEB

AKİF KEMAL AKAY SEYHAN’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAKTA KARARLI

Sanat (MBH) - Mersin Blok Haber | 22.02.2021 - 09:03, Güncelleme: 22.02.2021 - 09:52 2785+ kez okundu.
 

AKİF KEMAL AKAY SEYHAN’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAKTA KARARLI

AKİF KEMAL AKAY SEYHAN’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAKTA KARARLI

AKAY, SEYHAN’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAKTA KARARLI AKAY, HAYALİNDEKİ SEYHAN’I GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASI SANATIN MERKEZİ OLUYOR ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASI SANATLA YENİDEN YAŞAM BULUYOR   Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi’nde uzun zamandır atıl halde duran eski Çırçır Fabrikası Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen Sevgililer Günü konserine ev sahipliği yaptı. Seyhan’ın atıl haldeki tarihi dokusuna yeniden yaşam veren Başkan Akay, Çırçır Fabrikası’nın Adana’da kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline geleceğini söyledi. SEVGİ KONSERİ Seyhan Belediyesi’nce 14 Şubat’ta Sevgililer Günü dolayısıyla gerçekleştireceği, ancak 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi nedeniyle ertelenen Megaband grubunun “Sevgi Konseri” önceki gün gerçekleştirildi. TARİHİ YAPI SANATLA YAŞAM BULUYOR Faaliyet gösterdiği yıllar boyunca kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan, ancak uzun süredir atıl halde duran tarihi Çırçır Fabrikası’nda gerçekleştirilen konser için yapılan ışıklandırma binanın tarihi dokusunu görsel bir şölene de dönüştürdü. ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASINDAKİ İLK SANAT ETKİNLİĞİ Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirilen ve Seyhan Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan konser, “Seyhan Sanat Merkezi” olarak restore edilip hizmete açılacak olan Çırçır Fabrikası’ndaki ilk sanat etkinliği olma özelliğini kazandı. SEYHAN BELEDİYESİ BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ Tarihi fabrikadaki ilk konserin hazırlıklarıyla bizzat ilgilenen Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Megaband grubunun seslendirdiği ilk şarkının ardından yaptığı konuşmada, Seyhan’da yine bir ilkin yaşandığını söyledi. Seyhan’ı kültür-sanat etkinliklerinin merkezi haline getirme adım adım ilerlediklerini belirten Başkan Akay, tarihi fabrikadaki konserin de bir ilk olduğunu vurguladı. Başkan Akay, “Gerçekten bir ilki yaşıyoruz Buradaki konser eski bir fabrikada gerçekleşiyor. Önümüzdeki günlerde pandemi nedeniyle oluşan mesafeler kısalacak birlikte olacağız. Bu tarihi fabrika da yenilenecek ve konser salonu haline getirilecek. Bu konser salonunda sizlerle çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Bu konserin gerçekleşmesinde emeği olan tüm arkadaşlarıma kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum” dedi. “SEYHAN SANAT MERKEZİ” OLARAK HİZMET VERECEK Tarihi dokusu korunarak restorasyonu gerçekleştirilecek olan Çırçır Fabrikası, restorasyonun tamamlanmasının ardından Adana’daki kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmak üzere “Seyhan Sanat Merkezi” olarak Adanalıların hizmetine sunulacak.  
AKİF KEMAL AKAY SEYHAN’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAKTA KARARLI

AKAY, SEYHAN’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAKTA KARARLI

AKAY, HAYALİNDEKİ SEYHAN’I GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR

ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASI SANATIN MERKEZİ OLUYOR

ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASI SANATLA YENİDEN YAŞAM BULUYOR

 

Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi’nde uzun zamandır atıl halde duran eski Çırçır Fabrikası Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen Sevgililer Günü konserine ev sahipliği yaptı. Seyhan’ın atıl haldeki tarihi dokusuna yeniden yaşam veren Başkan Akay, Çırçır Fabrikası’nın Adana’da kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline geleceğini söyledi.

SEVGİ KONSERİ

Seyhan Belediyesi’nce 14 Şubat’ta Sevgililer Günü dolayısıyla gerçekleştireceği, ancak 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi nedeniyle ertelenen Megaband grubunun “Sevgi Konseri” önceki gün gerçekleştirildi.

TARİHİ YAPI SANATLA YAŞAM BULUYOR

Faaliyet gösterdiği yıllar boyunca kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan, ancak uzun süredir atıl halde duran tarihi Çırçır Fabrikası’nda gerçekleştirilen konser için yapılan ışıklandırma binanın tarihi dokusunu görsel bir şölene de dönüştürdü.

ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASINDAKİ İLK SANAT ETKİNLİĞİ

Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirilen ve Seyhan Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan konser, “Seyhan Sanat Merkezi” olarak restore edilip hizmete açılacak olan Çırçır Fabrikası’ndaki ilk sanat etkinliği olma özelliğini kazandı.

SEYHAN BELEDİYESİ BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarihi fabrikadaki ilk konserin hazırlıklarıyla bizzat ilgilenen Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Megaband grubunun seslendirdiği ilk şarkının ardından yaptığı konuşmada, Seyhan’da yine bir ilkin yaşandığını söyledi.

Seyhan’ı kültür-sanat etkinliklerinin merkezi haline getirme adım adım ilerlediklerini belirten Başkan Akay, tarihi fabrikadaki konserin de bir ilk olduğunu vurguladı.

Başkan Akay,

“Gerçekten bir ilki yaşıyoruz Buradaki konser eski bir fabrikada gerçekleşiyor. Önümüzdeki günlerde pandemi nedeniyle oluşan mesafeler kısalacak birlikte olacağız. Bu tarihi fabrika da yenilenecek ve konser salonu haline getirilecek. Bu konser salonunda sizlerle çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Bu konserin gerçekleşmesinde emeği olan tüm arkadaşlarıma kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum”

dedi.

“SEYHAN SANAT MERKEZİ” OLARAK HİZMET VERECEK

Tarihi dokusu korunarak restorasyonu gerçekleştirilecek olan Çırçır Fabrikası, restorasyonun tamamlanmasının ardından Adana’daki kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmak üzere “Seyhan Sanat Merkezi” olarak Adanalıların hizmetine sunulacak.

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.