İBT WEB

BAŞKAN AVCI GÜBREDE YÜZDE 100E YAKIN ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 03.05.2021 - 15:21, Güncelleme: 03.05.2021 - 15:21 2183+ kez okundu.
 

BAŞKAN AVCI GÜBREDE YÜZDE 100E YAKIN ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

BAŞKAN AVCI GÜBREDE YÜZDE 100E YAKIN ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı,  tarımda girdi maliyetlerinin son bir yıl içerisinde oldukça arttığını söyledi. Avcı, “Gübrede %100’e yakın artış gerçekleşti. 1800 TL’ye alınan gübrenin tonu 3600 seviyelerine kadar yükseldi. Yine ilaçta ise %30-35 oranında zam var” dedi.   Geçtiğimiz yıl fiyat artışının üreticiler açısından memnuniyet verici olduğunu, bu yıl ise fiyatların düşük olmasa da arzu edilen seviyede olmadığını belirten Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veysi Avcı, “Vatandaşın gelir durumu ortada. Maalesef ki pandemi ile birlikte yaşanan ekonomik sıkıntı toplumun tüm kesimlerini de etkiliyor. Girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. Bundan üreticimizde olumsuz şekilde etkileniyor. Dileğimiz bu sürecin kısa sürede son bulmasından yanadır” diye konuştu.   Bu yıl kış aylarında fazla soğuk yaşanmamasından dolayı bölgede yetişen kayısı da %70’lere yakın verim kaybı olduğunu kaydeden Başkan Veyis Avcı, diğer ürünlerde ise rekolte kaybı olmadığını kaydetti.
BAŞKAN AVCI GÜBREDE YÜZDE 100E YAKIN ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı,  tarımda girdi maliyetlerinin son bir yıl içerisinde oldukça arttığını söyledi.

Avcı, “Gübrede %100’e yakın artış gerçekleşti. 1800 TL’ye alınan gübrenin tonu 3600 seviyelerine kadar yükseldi. Yine ilaçta ise %30-35 oranında zam var” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl fiyat artışının üreticiler açısından memnuniyet verici olduğunu, bu yıl ise fiyatların düşük olmasa da arzu edilen seviyede olmadığını belirten Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veysi Avcı, “Vatandaşın gelir durumu ortada. Maalesef ki pandemi ile birlikte yaşanan ekonomik sıkıntı toplumun tüm kesimlerini de etkiliyor. Girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. Bundan üreticimizde olumsuz şekilde etkileniyor. Dileğimiz bu sürecin kısa sürede son bulmasından yanadır” diye konuştu.
 
Bu yıl kış aylarında fazla soğuk yaşanmamasından dolayı bölgede yetişen kayısı da %70’lere yakın verim kaybı olduğunu kaydeden Başkan Veyis Avcı, diğer ürünlerde ise rekolte kaybı olmadığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.