İBT WEB

Başkan Soner Çetin’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Gündem (MBH) - Mersin Blok Haber | 17.03.2021 - 14:45, Güncelleme: 17.03.2021 - 14:45 3384+ kez okundu.
 

Başkan Soner Çetin’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Soner Çetin’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Soner Çetin’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi. Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakarlığının göstergesi olduğuna dikkat çeken Başkan Çetin, mesajında şunları kaydetti: Çanakkale deniz zaferi, dünyada eşi benzeri olmayan kahraman Türk askerinin zaferidir. Çanakkale Zaferi, üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen hala önemini koruyan, eşsiz bir kahramanlık ve diriliş örneğidir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, tüm dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir. Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşları ve Türk milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Çanakkale’de başarıya ulaşan kolektif ruh göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru ve o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Milletimiz, tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır. Millet olarak imkânsızlıklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Bu yüzden Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir. Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi  rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Başkan Soner Çetin’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Soner Çetin’den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakarlığının göstergesi olduğuna dikkat çeken Başkan Çetin, mesajında şunları kaydetti:

Çanakkale deniz zaferi, dünyada eşi benzeri olmayan kahraman Türk askerinin zaferidir. Çanakkale Zaferi, üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen hala önemini koruyan, eşsiz bir kahramanlık ve diriliş örneğidir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, tüm dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir.

Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşları ve Türk milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.

Çanakkale’de başarıya ulaşan kolektif ruh göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru ve o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır.

Milletimiz, tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır. Millet olarak imkânsızlıklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Bu yüzden Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi  rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.