İBT WEB

Büyükşehirin vektörel mücadelesi hız kesmiyor

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 05.04.2021 - 11:26, Güncelleme: 05.04.2021 - 11:26 2239+ kez okundu.
 

Büyükşehirin vektörel mücadelesi hız kesmiyor

Büyükşehirin vektörel mücadelesi hız kesmiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1275 personelle 19 ilçede yıl boyu vektörle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kış boyunca kesintiye uğramadan yapılan sinekle mücadele çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biosidal ürünler kullanıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadelede ilaçlamanın tek başına yeterli olmadığı gerçeğinden hareketle eğitim çalışmaları da yürütüyor.    19 ilçede 12 ay boyunca gece-gündüz bulaşıcı hastalıklara sebebiyet verebilecek vektörlere yönelik çalışma sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.  ÜREME ALANLARI İLAÇLANIYOR Başta karasinek, sivrisinek ve hamam böceği olmak üzere, sineklerin üreme alanlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda halk sağlığının korunması adına Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biosidal ürünler kullanılıyor. Vektörel mücadelede ''Biyosidal Ürün Uygulayıcı'' sertifikasına sahip 1275 adet personel ile 88 araç, 76 araç üstü ekipman ve 968 el tipi ekipmanla gerçekleştiriliyor. Çevre Sağlığı ekipleri özellikle haşerelerin üreme alanı olan fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MUHTARLARA EĞİTİM VERİLİYOR Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri yakarca, pire, kene gibi hastalık taşıyıcı vektörlere karşı da çalışma yürütüyor. Bu kapsamda hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerde ahır, ağıl ve kümeslerde ilaçlama yapılıyor. Vektörel mücadelenin başarıya ulaşması için hem ilaçlama personeli hem de muhtarlara yönelik eğitim çalışmaları da yıl boyu sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik eğitim düzenleniyor. Eğitimlerde yaz aylarında hayatı olumsuz etkileyen sinek ve böceklere yönelik temizleme çalışmalarında muhtar ile iş birliği yapılmasının çözüme katkı sağlayacağı anlatılıyor.  LASTİKLER TOPLANIYOR Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünün planladığı şekilde uygulamaya konulan lastik toplama çalışması tüm ilçelerde devam ediyor. Özellikle vektörle mücadele konusunda hastalık etmeni taşıyan sivrisineğin kışlak olarak kullandığı ve üreme alanı olarak tercih ettiği atık lastikler toplanıyor. Böylece mücadele oranını yükseltip haşerelerin yaşam alanını en aza indirmek amaçlanıyor.  
Büyükşehirin vektörel mücadelesi hız kesmiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1275 personelle 19 ilçede yıl boyu vektörle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kış boyunca kesintiye uğramadan yapılan sinekle mücadele çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biosidal ürünler kullanıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadelede ilaçlamanın tek başına yeterli olmadığı gerçeğinden hareketle eğitim çalışmaları da yürütüyor. 

 

19 ilçede 12 ay boyunca gece-gündüz bulaşıcı hastalıklara sebebiyet verebilecek vektörlere yönelik çalışma sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. 

ÜREME ALANLARI İLAÇLANIYOR

Başta karasinek, sivrisinek ve hamam böceği olmak üzere, sineklerin üreme alanlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda halk sağlığının korunması adına Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biosidal ürünler kullanılıyor. Vektörel mücadelede ''Biyosidal Ürün Uygulayıcı'' sertifikasına sahip 1275 adet personel ile 88 araç, 76 araç üstü ekipman ve 968 el tipi ekipmanla gerçekleştiriliyor. Çevre Sağlığı ekipleri özellikle haşerelerin üreme alanı olan fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MUHTARLARA EĞİTİM VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri yakarca, pire, kene gibi hastalık taşıyıcı vektörlere karşı da çalışma yürütüyor. Bu kapsamda hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerde ahır, ağıl ve kümeslerde ilaçlama yapılıyor. Vektörel mücadelenin başarıya ulaşması için hem ilaçlama personeli hem de muhtarlara yönelik eğitim çalışmaları da yıl boyu sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik eğitim düzenleniyor. Eğitimlerde yaz aylarında hayatı olumsuz etkileyen sinek ve böceklere yönelik temizleme çalışmalarında muhtar ile iş birliği yapılmasının çözüme katkı sağlayacağı anlatılıyor. 

LASTİKLER TOPLANIYOR

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünün planladığı şekilde uygulamaya konulan lastik toplama çalışması tüm ilçelerde devam ediyor. Özellikle vektörle mücadele konusunda hastalık etmeni taşıyan sivrisineğin kışlak olarak kullandığı ve üreme alanı olarak tercih ettiği atık lastikler toplanıyor. Böylece mücadele oranını yükseltip haşerelerin yaşam alanını en aza indirmek amaçlanıyor.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.