İBT WEB

DİŞ BEYAZLATMA VE BAKIMI

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 02.04.2021 - 09:59, Güncelleme: 02.04.2021 - 09:59 2095+ kez okundu.
 

DİŞ BEYAZLATMA VE BAKIMI

DİŞ BEYAZLATMA VE BAKIMI

Düzenli olarak diş ipi kullanan, fırçalayan ve diş hekimini ziyaret eden kişiler bile dişlerinin doğal parlaklığının, yiyeceklerden ve bazı alışkanlıklardan olumsuz etkilendiğini görebilirler. Beyazlatma tedavilerinin hem duygusal hem de fiziksel etkileri olabilir. Daha beyaz, daha mutlu bir gülümseme, başkalarının sizi algılaması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Aynı zamanda özgüveninizi de artırır. Diş beyazlatma; dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, beyazlatma işlemi sonrasında bakımın önemli olduğunu belirtti ve haftada bir dişe zarar vermeyen diş beyazlatıcı macun kullanmak elde edilen beyazlığın devamlılığı için uygun olabilir dedi. Beyazlatma tedavisi herkeste aynı oranda sonuç vermez; diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişir. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben en az 3-4 gün süreyle kullanılmamalıdır. Ve genel ağız bakımına dikkat edilmelidir.
DİŞ BEYAZLATMA VE BAKIMI

Düzenli olarak diş ipi kullanan, fırçalayan ve diş hekimini ziyaret eden kişiler bile dişlerinin doğal parlaklığının, yiyeceklerden ve bazı alışkanlıklardan olumsuz etkilendiğini görebilirler. Beyazlatma tedavilerinin hem duygusal hem de fiziksel etkileri olabilir. Daha beyaz, daha mutlu bir gülümseme, başkalarının sizi algılaması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Aynı zamanda özgüveninizi de artırır.

Diş beyazlatma; dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, beyazlatma işlemi sonrasında bakımın önemli olduğunu belirtti ve haftada bir dişe zarar vermeyen diş beyazlatıcı macun kullanmak elde edilen beyazlığın devamlılığı için uygun olabilir dedi.

Beyazlatma tedavisi herkeste aynı oranda sonuç vermez; diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişir. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben en az 3-4 gün süreyle kullanılmamalıdır. Ve genel ağız bakımına dikkat edilmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.