İBT WEB

Gerçeklerle Bağdaşmayan Haber MASKİ’nin Açıklamalarıyla Çürütüldü

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 09.09.2021 - 10:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 10:58 1718+ kez okundu.
 

Gerçeklerle Bağdaşmayan Haber MASKİ’nin Açıklamalarıyla Çürütüldü

Gerçeklerle Bağdaşmayan Haber MASKİ’nin Açıklamalarıyla Çürütüldü

Gerçeklerle Bağdaşmayan Haber MASKİ’nin Açıklamalarıyla Çürütüldü MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’daki yerel bir gazetede yayınlanan ‘Arıtılmayan Sular Gediz Nehri’ni Kirletiyor’ başlıklı haberde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı. MASKİ’nin evsel nitelikli atıksuları arıtmakla sorumlu olduğu ifade edilerek sanayi kuruluşlarının kendi atıksu arıtma tesislerini kurma zorunluluğu olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, “Temiz bir Gediz için yapılan atıksu arıtma tesisi yatırımları ortadayken Manisalı vatandaşlarımızı yanıltmaya yönelik yapılan bu tür gerçek dışı haberleri etik ve ahlaklı habercilik anlayışı ile bağdaştıramadığımızı ifade ediyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” denildi.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ülke genelinde atıksu arıtma tesisi yatırımlarıyla öncü kurumlar arasında yerini kısa bir sürede almasına rağmen, kimi çevrelerde algı operasyonu yapılmaya devam ediliyor. Manisa’da yayın yapan yerel bir gazetede, ‘Arıtılmayan Sular Gediz Nehri’ni Kirletiyor’ başlıklı haberde gerçekleri çarpıtmaya yönelik ifadeler göze çarptı. Kurumdan yapılan açıklamada, “Haberin başlığı ve içeriği birbiriyle örtüşmemektedir. Bilindiği üzere su ve kanalizasyon idareleri evsel nitelikli atıksuları arıtmakla yükümlüdür. Sanayi kuruluşları kendi arıtma tesislerini kurup, işletmek zorunluluğundadır. Biz, kurum olarak il genelinde kurulduğumuz günden bu yana 6 atıksu arıtma tesisi inşa ettik. Atıl durumda bulunan atıksu arıtma tesislerini de yaptığımız çalışmalar ile faaliyete aldık. Ayrıca, il genelinde 154 adet foseptik inşa ettik. Programımız kapsamında 21 adet foseptik daha inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz foseptiklerdeki evsel nitelikli atıksuları vidanjör filomuz  ile çekimini yaparak en yakın arıtma tesisimizde arıtıyoruz. 19 atıksu arıtma tesisimiz ile bugüne kadar 250 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdik. Gediz Nehri’nin yaz aylarında tek temiz su kaynağı atıksu arıtma tesislerimizdir diyebiliriz” denildi.Atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak.Kurumdan yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere ter verildi: “İdare olarak Sarıgöl ilçemize kazandıracağımız tesiste çalışmalarımız hızla devam ederken, Demirci ve Selendi ilçe merkezi ile Kırkağaç İlyaslar Mahallesine kazandıracağımız tesislerin ihalesi geçtiğimiz ay İller Bankası tarafından yapıldı. Köprübaşı ilçe merkezi için de kısa sürede çalışmalar tamamlanacak. Kamulaştırma çalışmalarını tamamladığımız Yunusemre Muradiye Atıksu Arıtma Tesisini de Dünya Bankası’ndan alacağımız kredi ile inşa edeceğiz. Bu doğrultuda atılan adımlar tamamlandığında Manisa’da atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak. Temiz bir çevre ve Gediz için yaptığımız yatırımlar ortadayken gerçekleri çarpıtmaya yönelik haber ile ilgili takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” ifadeleri kullanıldı.    
Gerçeklerle Bağdaşmayan Haber MASKİ’nin Açıklamalarıyla Çürütüldü


Gerçeklerle Bağdaşmayan Haber MASKİ’nin Açıklamalarıyla Çürütüldü
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’daki yerel bir gazetede yayınlanan ‘Arıtılmayan Sular Gediz Nehri’ni Kirletiyor’ başlıklı haberde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı. MASKİ’nin evsel nitelikli atıksuları arıtmakla sorumlu olduğu ifade edilerek sanayi kuruluşlarının kendi atıksu arıtma tesislerini kurma zorunluluğu olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, “Temiz bir Gediz için yapılan atıksu arıtma tesisi yatırımları ortadayken Manisalı vatandaşlarımızı yanıltmaya yönelik yapılan bu tür gerçek dışı haberleri etik ve ahlaklı habercilik anlayışı ile bağdaştıramadığımızı ifade ediyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” denildi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ülke genelinde atıksu arıtma tesisi yatırımlarıyla öncü kurumlar arasında yerini kısa bir sürede almasına rağmen, kimi çevrelerde algı operasyonu yapılmaya devam ediliyor. Manisa’da yayın yapan yerel bir gazetede, ‘Arıtılmayan Sular Gediz Nehri’ni Kirletiyor’ başlıklı haberde gerçekleri çarpıtmaya yönelik ifadeler göze çarptı. Kurumdan yapılan açıklamada, “Haberin başlığı ve içeriği birbiriyle örtüşmemektedir. Bilindiği üzere su ve kanalizasyon idareleri evsel nitelikli atıksuları arıtmakla yükümlüdür. Sanayi kuruluşları kendi arıtma tesislerini kurup, işletmek zorunluluğundadır. Biz, kurum olarak il genelinde kurulduğumuz günden bu yana 6 atıksu arıtma tesisi inşa ettik. Atıl durumda bulunan atıksu arıtma tesislerini de yaptığımız çalışmalar ile faaliyete aldık. Ayrıca, il genelinde 154 adet foseptik inşa ettik. Programımız kapsamında 21 adet foseptik daha inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz foseptiklerdeki evsel nitelikli atıksuları vidanjör filomuz  ile çekimini yaparak en yakın arıtma tesisimizde arıtıyoruz. 19 atıksu arıtma tesisimiz ile bugüne kadar 250 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdik. Gediz Nehri’nin yaz aylarında tek temiz su kaynağı atıksu arıtma tesislerimizdir diyebiliriz” denildi. Atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak.Kurumdan yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere ter verildi: “İdare olarak Sarıgöl ilçemize kazandıracağımız tesiste çalışmalarımız hızla devam ederken, Demirci ve Selendi ilçe merkezi ile Kırkağaç İlyaslar Mahallesine kazandıracağımız tesislerin ihalesi geçtiğimiz ay İller Bankası tarafından yapıldı. Köprübaşı ilçe merkezi için de kısa sürede çalışmalar tamamlanacak. Kamulaştırma çalışmalarını tamamladığımız Yunusemre Muradiye Atıksu Arıtma Tesisini de Dünya Bankası’ndan alacağımız kredi ile inşa edeceğiz. Bu doğrultuda atılan adımlar tamamlandığında Manisa’da atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak. Temiz bir çevre ve Gediz için yaptığımız yatırımlar ortadayken gerçekleri çarpıtmaya yönelik haber ile ilgili takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 
 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.