İBT WEB

GÜNEY MORAVYA VALİSİ GROLİCH DEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

Yaşam (MBH) - Mersin Blok Haber | 11.11.2021 - 08:52, Güncelleme: 11.11.2021 - 08:52 4806+ kez okundu.
 

GÜNEY MORAVYA VALİSİ GROLİCH DEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

GÜNEY MORAVYA VALİSİ GROLİCH DEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

Başkan Seçer, Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich ile bir araya geldi. Başkan Seçer ve Vali Grolich, Mersin-Güney Moravya arasındaki dostluk ve iş birliğinin uzun ömürlü olması adına Taş Bina’nın yanındaki yeşil alana 2 adet manolya fidanı dikti. Seçer, “Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır. Birbirimize ve bölgemize fayda sağlayacak, katkı sunacak güzel diyaloglar kuracağımızdan eminim” dedi.Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, “Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır” dedi. Başkan Seçer ile Vali Grolich, Mersin ile Güney Moravya arasındaki iş birliğinin uzun ömürlü olması dileğiyle manolya fidanı dikti.Ziyarete, Çek Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Pavel Danek, Çek Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya ve beraberindeki heyet ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de katıldı. Başkan Seçer, heyeti Mersin’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır. Hem Sayın Vali ile birbirimizi tanıma imkânımız olacak hem de yönettiğimiz bölgelerin özellikleri ile ilgili birbirimizi bilgilendireceğiz. Deneyimlerimizden faydalanacağız; önerilerimiz olacak. Kısacası birbirimize, bölgemize fayda sağlayacak, katkı sunacak güzel diyaloglar kuracağımızdan eminim” dedi.Vali Grolich: “Mersin’i çok ilgi çekici buldum”Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich ise davet dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, “Aslında Mersin hakkında halihazırda birçok şey öğrendik. Gerçekten çok ilgi çekici buldum ve eminim ki üzerinde birlikte çalışabileceğimiz birçok konuyu bulabileceğiz. Biz de sizi Güney Moravya’ya davet etmek isteriz. Sadece şehir merkezinde değil, bizim bölgemize de neler yaptığımızı görmenizi dileriz” diye konuştu.Ziyaretin ardından Başkan Seçer, heyete günün anısına, mitolojide geçen ve Tarsus’un ismini almasında önem taşıyan Pegasus (kanatlı uçan at) figürlü tablo hediye etti.İkili iş birliğinin uzun ömürlü olması adına manolya fidanı dikildiMakam ziyaretinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich, Mersin-Güney Moravya arasındaki dostluk anısına Taş Bina’nın yanında yer alan yeşil alana 2 adet manolya fidanı dikti. Fidanlara can suyunu Başkan Seçer ile Vali Grolich birlikte verdi. Fidan dikiminden sonra Güney Moravya Bölgesi Valisi Grolich’e Başkan Seçer tarafından Atatürk Çiçeği hediye edildi. Fidan dikiminde Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin ile daire personeli de yer aldı.
GÜNEY MORAVYA VALİSİ GROLİCH DEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

Başkan Seçer, Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich ile bir araya geldi. Başkan Seçer ve Vali Grolich, Mersin-Güney Moravya arasındaki dostluk ve iş birliğinin uzun ömürlü olması adına Taş Bina’nın yanındaki yeşil alana 2 adet manolya fidanı dikti. Seçer, “Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır. Birbirimize ve bölgemize fayda sağlayacak, katkı sunacak güzel diyaloglar kuracağımızdan eminim” dedi. Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, “Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır” dedi. Başkan Seçer ile Vali Grolich, Mersin ile Güney Moravya arasındaki iş birliğinin uzun ömürlü olması dileğiyle manolya fidanı dikti.Ziyarete, Çek Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Pavel Danek, Çek Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya ve beraberindeki heyet ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de katıldı. Başkan Seçer, heyeti Mersin’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır. Hem Sayın Vali ile birbirimizi tanıma imkânımız olacak hem de yönettiğimiz bölgelerin özellikleri ile ilgili birbirimizi bilgilendireceğiz. Deneyimlerimizden faydalanacağız; önerilerimiz olacak. Kısacası birbirimize, bölgemize fayda sağlayacak, katkı sunacak güzel diyaloglar kuracağımızdan eminim” dedi.Vali Grolich: “Mersin’i çok ilgi çekici buldum”Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich ise davet dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, “Aslında Mersin hakkında halihazırda birçok şey öğrendik. Gerçekten çok ilgi çekici buldum ve eminim ki üzerinde birlikte çalışabileceğimiz birçok konuyu bulabileceğiz. Biz de sizi Güney Moravya’ya davet etmek isteriz. Sadece şehir merkezinde değil, bizim bölgemize de neler yaptığımızı görmenizi dileriz” diye konuştu.Ziyaretin ardından Başkan Seçer, heyete günün anısına, mitolojide geçen ve Tarsus’un ismini almasında önem taşıyan Pegasus (kanatlı uçan at) figürlü tablo hediye etti.İkili iş birliğinin uzun ömürlü olması adına manolya fidanı dikildiMakam ziyaretinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich, Mersin-Güney Moravya arasındaki dostluk anısına Taş Bina’nın yanında yer alan yeşil alana 2 adet manolya fidanı dikti. Fidanlara can suyunu Başkan Seçer ile Vali Grolich birlikte verdi. Fidan dikiminden sonra Güney Moravya Bölgesi Valisi Grolich’e Başkan Seçer tarafından Atatürk Çiçeği hediye edildi. Fidan dikiminde Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin ile daire personeli de yer aldı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.