Bozüyük’te işitme engelliler için özel tanıtım kartı hazırlandı

Bozüyük Kent Konseyi tarafından ilçe genelinde ikamet eden işitme engellilere yönelik olarak hazırlanan özel tanıtım kartları birer birer sahiplerine ulaştırılıyor. Konu hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu; “Başta hastaneler, kamu kurum ve kuruluşları olmakla birlikte hayatlarının her dakikalarında engellerle, olumsuzluklarla ve dertlerini aktaramama sıkıntısı yaşayan işitme engelli kardeşlerimize kendilerini ifade edebilmek ve tanıtabilmek…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bozüyük’te işitme engelliler için özel tanıtım kartı hazırlandı

Bozüyük Kent Konseyi tarafından ilçe genelinde ikamet eden işitme engellilere yönelik olarak hazırlanan özel tanıtım kartları birer birer sahiplerine ulaştırılıyor.

Konu hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu; “Başta hastaneler, kamu kurum ve kuruluşları olmakla birlikte hayatlarının her dakikalarında engellerle, olumsuzluklarla ve dertlerini aktaramama sıkıntısı yaşayan işitme engelli kardeşlerimize kendilerini ifade edebilmek ve tanıtabilmek için, işaret( beden) dili bilen biri ile görüşmesini sağlayacak olan tanıtım kartlarını hazırladık. Ayrıca 112 Acil ve 155 Polis taleplerini iletebilmelerini sağlayacak kartlar da hazırladık. Tüm işitme engelli kardeşlerimize ulaşmasını sağlayacağız. Lütfen bu kartları gösteren işitme engelli kardeşlerimize yardımcı olalım. Bizler hiçbir engelimiz olmamasına rağmen bazen derdimizi anlatmada sıkıntılar yaşıyoruz. Birde onların yaşadığı zorlukları düşünün” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Oydu, ayrıca, ilgililerden kamu kurum ve kuruluşlarındaki işaret(beden) dili bilen personelin çoğaltılmasını talep ederek “Gönüllülük esasında işaret dili kurslarına katılıp beden dilini öğrenmek, işitme engelli kardeşlerimize yardımcı olmak en büyük mutluluğumuz olmalı” dedi.

Oydu, tanıtım kartlarının hazırlanmasında ve kişilere ulaştırılmasında destekleri nedeni ile İlçe Kaymakamı Hasan Yaman’a, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na ve İşitme Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Erol’a teşekkür etti.

İşitme engelliler için özel olarak hazırlanan tanıtım kartlarının üzerinde T.C. kimlik bilgileri, isim, soy isim, kan grubu, telefon numarası ve adres bilgileri yer alırken acil durumlarda gösterebilecekleri 112 Acil Ambulans ve 155 Polis çağrı kartları da ayrı olarak hazırlandı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
AKSAÇLILAR Derneği’nden DEM Parti’ye sert tepki!
AKSAÇLILAR Derneği’nden DEM Parti’ye sert tepki!
İstanbul Maltepe’den bağımlılıkla mücadele eğitimi
İstanbul Maltepe’den bağımlılıkla mücadele eğitimi
İMO Bursa Şubesi’nden İsrail’e sert tepki!
İMO Bursa Şubesi’nden İsrail’e sert tepki!
Bakan Kurum ‘sıfır atık’ uygulamalarını Cenevre’de anlattı
Bakan Kurum ‘sıfır atık’ uygulamalarını Cenevre’de anlattı
Bursa’nın ‘Bolkar’ı dünya sahnesine çıkıyor
Bursa’nın ‘Bolkar’ı dünya sahnesine çıkıyor
Haberin Doğru Adresi
Blok Haber

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus facilisis scelerisque tortor, vel finibus nibh accumsan non. Mauris lacinia rutrum nunc, ut mattis risus accumsan bibendum. Curabitur varius turpis dui, eget porttitor tellus rutrum ultrices. Duis ut tempus leo. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus pulvinar vestibulum sapien, at maximus nibh.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması