İBT WEB

İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 30.06.2021 - 16:00, Güncelleme: 30.06.2021 - 16:00 1615+ kez okundu.
 

İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı nda çalışmalarını sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), ‘Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Sık sık arızalanarak su kayıplarına ve kesintilere sebep olan şebekelerde iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten HATSU, Ekinci Mahallesi’nin de içme suyu şebekesinin iyileştirildiğini ve mahalleye içme suyu iletecek 400’lük isale hattı için yatay sondaj çalışması yapıldığını aktardı. Açılan yatay sondaja çekilen 600’lük kılıfın içinden isale hattının karayolu geçişinin sağlandığını belirten Genel Müdürlük, proje kapsamında farklı ebatlarda toplamda 53 bin metre içme suyu şebekesi, 2900 adet abone bağlantısı, 11 adet vana odası, 480 adet vana montajı, 13 yangın hidrantı çalışması ve 10 adet debimetre odası çalışması yapıldığını belirtti. HATSU, yer altında kaybolan suların yarınlara kazandırılması ve su iletiminin daha sağlıklı sağlanması adına yenileme çalışmalarının sürdüğünün altını çizdi.  
Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı nda çalışmalarını sürdürüyor


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), ‘Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı’nda çalışmalarını sürdürüyor.
Sık sık arızalanarak su kayıplarına ve kesintilere sebep olan şebekelerde iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten HATSU, Ekinci Mahallesi’nin de içme suyu şebekesinin iyileştirildiğini ve mahalleye içme suyu iletecek 400’lük isale hattı için yatay sondaj çalışması yapıldığını aktardı. Açılan yatay sondaja çekilen 600’lük kılıfın içinden isale hattının karayolu geçişinin sağlandığını belirten Genel Müdürlük, proje kapsamında farklı ebatlarda toplamda 53 bin metre içme suyu şebekesi, 2900 adet abone bağlantısı, 11 adet vana odası, 480 adet vana montajı, 13 yangın hidrantı çalışması ve 10 adet debimetre odası çalışması yapıldığını belirtti.
HATSU, yer altında kaybolan suların yarınlara kazandırılması ve su iletiminin daha sağlıklı sağlanması adına yenileme çalışmalarının sürdüğünün altını çizdi.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.