İBT WEB

Ucuz gıda için dört koldan denetim

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2021 - 09:54, Güncelleme: 28.01.2021 - 09:54 2318+ kez okundu.
 

Ucuz gıda için dört koldan denetim

"Vatandaş gıda ürünlerini daha ucuza tüketmeli"

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıkları, TOBB ile TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri, perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu önceki gün toplandı. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıklar ile belediyelerdeki zabıta teşkilatının denetim ve teftiş ekiplerince dünden itibaren serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden denetimler başlatıldı. 2021'DE ATILACAK ADIMLAR Gıda Komitesi de Merkez Bankası sekretaryasında toplanarak gıda fiyatlarında kalıcı düşüş sağlayacak ve tarım üretiminde maliyetleri düşürecek tüm yapısal dönüşüm adımlarını değerlendirecek. Ucuza tüketim seferberliği kapsamında ürün bazında tedbirler alınacak, ihtiyaca göre vergiler yeniden düzenlenecek, bazı ürünlerde ihracat kısıtlamasına gidilebilecek, kritik ürünlere alım garantisi verilecek. Yaklaşık 270 ürün yakından takip edilerek ürün bazında tedbir alınacak, ihtiyaca göre vergiler yeniden düzenlenecek, kritik ürünlere alım garantisi verilecek. 3.5 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu kararıyla 81 ilde eş zamanlı market, pazar, hal, çarşılarda gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat denetimi yaptı. En çok sebze, meyve, ayçicek yağı, tavuk, yumurta ve unda fiyat artışı belirlenirken 120 firmaya 3.5 milyon lira ceza verdi.
"Vatandaş gıda ürünlerini daha ucuza tüketmeli"

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıkları, TOBB ile TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri, perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu önceki gün toplandı. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıklar ile belediyelerdeki zabıta teşkilatının denetim ve teftiş ekiplerince dünden itibaren serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden denetimler başlatıldı.

2021'DE ATILACAK ADIMLAR
Gıda Komitesi de Merkez Bankası sekretaryasında toplanarak gıda fiyatlarında kalıcı düşüş sağlayacak ve tarım üretiminde maliyetleri düşürecek tüm yapısal dönüşüm adımlarını değerlendirecek. Ucuza tüketim seferberliği kapsamında ürün bazında tedbirler alınacak, ihtiyaca göre vergiler yeniden düzenlenecek, bazı ürünlerde ihracat kısıtlamasına gidilebilecek, kritik ürünlere alım garantisi verilecek. Yaklaşık 270 ürün yakından takip edilerek ürün bazında tedbir alınacak, ihtiyaca göre vergiler yeniden düzenlenecek, kritik ürünlere alım garantisi verilecek.

3.5 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu kararıyla 81 ilde eş zamanlı market, pazar, hal, çarşılarda gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat denetimi yaptı. En çok sebze, meyve, ayçicek yağı, tavuk, yumurta ve unda fiyat artışı belirlenirken 120 firmaya 3.5 milyon lira ceza verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.