İBT WEB

ATIKSULAR TARIMDA KULLANILABİLİR

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 10.03.2021 - 09:05, Güncelleme: 10.03.2021 - 09:05 2500+ kez okundu.
 

ATIKSULAR TARIMDA KULLANILABİLİR

ATIKSULAR TARIMDA KULLANILABİLİR

ATIKSULAR TARIMDA KULLANILABİLİR Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi’nde yaptıkları yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Mersin BŞB Başkanı Vahap Seçer “Arıtmalar canlı organizmalar gibi. Çalışıyor sistem ve arıza verebiliyor ya da sistem içerisindeki bazı parçalar eskiyebiliyor ya da demode oluyor. Daha yeni bir teknoloji kullanmanız gerekiyor. Çevre sağlığı açısından arıtma tesislerimizi önemsiyoruz. Tarsus’tan Anamur’a kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar her bölgemizde hiçbir ayrım yapmadan bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz”  diye konuştu. Atıksu arıtma tesisinden elde edilen temiz suyun tarımda ve bahçe sulamada kullanılabilmesi yönünde de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Seçer,  “Buradan temiz su elde ediliyor ve bu tarımda pekâlâ kullanılabilir. Bahçe sulamada kullanılabilir. Arkadaşlarımız bu yönde de çalışma yapıyor”  dedi.
ATIKSULAR TARIMDA KULLANILABİLİR

ATIKSULAR TARIMDA KULLANILABİLİR

Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi’nde yaptıkları yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Mersin BŞB Başkanı Vahap Seçer

“Arıtmalar canlı organizmalar gibi. Çalışıyor sistem ve arıza verebiliyor ya da sistem içerisindeki bazı parçalar eskiyebiliyor ya da demode oluyor. Daha yeni bir teknoloji kullanmanız gerekiyor. Çevre sağlığı açısından arıtma tesislerimizi önemsiyoruz. Tarsus’tan Anamur’a kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar her bölgemizde hiçbir ayrım yapmadan bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

 diye konuştu.

Atıksu arıtma tesisinden elde edilen temiz suyun tarımda ve bahçe sulamada kullanılabilmesi yönünde de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Seçer,

 “Buradan temiz su elde ediliyor ve bu tarımda pekâlâ kullanılabilir. Bahçe sulamada kullanılabilir. Arkadaşlarımız bu yönde de çalışma yapıyor”

 dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.