İBT WEB

Diyarbakırlı Kadınlar Tarih ve Doğayla Buluştu

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 10.03.2021 - 17:37, Güncelleme: 10.03.2021 - 17:37 2269+ kez okundu.
 

Diyarbakırlı Kadınlar Tarih ve Doğayla Buluştu

Diyarbakırlı Kadınlar Tarih ve Doğayla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınları Eğil’de tarih ve doğayla buluşturdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik Eğil Gezisi düzenlendi. Kadınlar, Turizm Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin organizasyonu ile Eğil Ziyaret Tepesi ve Peygamber Kabirleri, Asur Kalesi ve Kral Kaya Mezarları’nı gezdi. Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Tur Rehber Dinleme Sistemi ile sosyal mesafeye dikkat edilerek, açık hava koşullarında ve geniş bir alanda gerçekleştirilen etkinlikte kadınlar, Eğil ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgilendirildi. Kadınlar,tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgilendirildi Hz. Elyesa ve Hz. ZülkiflPeygamber’lerin kabir ziyaretleri ile başlayan etkinlik, ziyaret tepesindeki eşsiz manzara eşliğinde yapılan doğa yürüyüşü ile devam etti. Doğa yürüyüşleri ile kadınlar açık havanın ve tarihi güzelliklerin tadını çıkardı. Ardından Asur Kalesine geçilerek binlerce yıllık Asursteli, Kral Kaya Mezarları, eski kale surları, sarnıçlar, kayadan oyma gizli geçitler, tapınaklar vb. tarihi yapılar ziyaret edildi. Profesyonel turist rehberleri, bölgenin tarihi, kültürel zenginliği ve inanç turizmi bağlamındaki önemi hakkında kadınlara bilgiler verdi. Kadınlardan Büyükşehir’e teşekkür Binlerce yıllık köklü geçmişe ve doğal bir güzelliğe sahip olan Eğil ilçesinin, her yönü ile katılımcılara tanıtılmaya çalışıldığı etkinlikte Eğil Belediyesi,kadınlara yemek ve çay ikramında bulundu. Etkinlik Dicle Baraj Gölüne yapılan tekne turuyla son buldu. Geziyle Eğil ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme şansı yakalayan kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Gezi etkinlikleri her ay gerçekleşecek Eğil gezisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, bundan sonra “Gönül Elçileri” projesi kapsamında her ay üniversite öğrencisi kadınlara yönelik kentin farklı tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı mekânlara geziler organize edecek.
Diyarbakırlı Kadınlar Tarih ve Doğayla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınları Eğil’de tarih ve doğayla buluşturdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik Eğil Gezisi düzenlendi. Kadınlar, Turizm Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin organizasyonu ile Eğil Ziyaret Tepesi ve Peygamber Kabirleri, Asur Kalesi ve Kral Kaya Mezarları’nı gezdi. Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Tur Rehber Dinleme Sistemi ile sosyal mesafeye dikkat edilerek, açık hava koşullarında ve geniş bir alanda gerçekleştirilen etkinlikte kadınlar, Eğil ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgilendirildi.

Kadınlar,tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgilendirildi

Hz. Elyesa ve Hz. ZülkiflPeygamber’lerin kabir ziyaretleri ile başlayan etkinlik, ziyaret tepesindeki eşsiz manzara eşliğinde yapılan doğa yürüyüşü ile devam etti. Doğa yürüyüşleri ile kadınlar açık havanın ve tarihi güzelliklerin tadını çıkardı. Ardından Asur Kalesine geçilerek binlerce yıllık Asursteli, Kral Kaya Mezarları, eski kale surları, sarnıçlar, kayadan oyma gizli geçitler, tapınaklar vb. tarihi yapılar ziyaret edildi. Profesyonel turist rehberleri, bölgenin tarihi, kültürel zenginliği ve inanç turizmi bağlamındaki önemi hakkında kadınlara bilgiler verdi.

Kadınlardan Büyükşehir’e teşekkür

Binlerce yıllık köklü geçmişe ve doğal bir güzelliğe sahip olan Eğil ilçesinin, her yönü ile katılımcılara tanıtılmaya çalışıldığı etkinlikte Eğil Belediyesi,kadınlara yemek ve çay ikramında bulundu. Etkinlik Dicle Baraj Gölüne yapılan tekne turuyla son buldu. Geziyle Eğil ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme şansı yakalayan kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gezi etkinlikleri her ay gerçekleşecek

Eğil gezisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, bundan sonra “Gönül Elçileri” projesi kapsamında her ay üniversite öğrencisi kadınlara yönelik kentin farklı tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı mekânlara geziler organize edecek.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.