İBT WEB

KURAKLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

Siyaset (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 16.03.2021 - 11:35, Güncelleme: 16.03.2021 - 11:35 3331+ kez okundu.
 

KURAKLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

KURAKLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

KURAKLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ Küresel ısınmaya bağlı olarak meydana gelen kuraklık tehlikesine karşın, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kuraklık ve Susuzlukla Mücadele Çalışma Grubu bir araya geldi. Ordu’da yaşanan kuraklık ve gelecekte yaşanması muhtemel su sıkıntısını en aza indirmekiçin oluşturulan Kuraklık ve Susuzlukla Mücadele Çalışma Grubu’na Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Ordu Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, OSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Doğangün Çiflik ve ilgili personeller katıldı. Toplantıda ülke genelinde yaşandığı gibi Ordu ilinde de yaşanan kuraklık ve gelecekte yaşanması muhtemel susuzluk problemleriyle ilgili konular ele alındı. Aynı zamanda 22 Mart Dünya Su Günü’nde sürdürülebilir su yönetimi konusunda farkındalık ve bilinçlendirme oluşturmak için broşür, afiş, sosyal medya olmak üzere her noktadan vatandaşlara ulaşılması planlandı. GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKILACAK Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kuraklık ve Susuzlukla Mücadele Çalışma Grubu ile su kirliliğinin önlenmesi, kaynakların sürdürülebilir kullanılması, tarımsal sulamada alışkanlıkların değiştirilerek kullanılan su miktarı azaltılırken ürün veriminin artırılmasına yönelik çalışmaların yaygınlaştırılması, küresel bir sorun haline gelen ve ciddi etkileri görülmeye başlayan iklim değişikliği ile mücadele ve iklim değişikliğine uyum kapsamında da farkındalık oluşturarak gelecek nesillere yaşanabilir çevre bırakabilmek için çalışmalarını sürdürecek. Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), tarafından kuraklık ve susuzluğa karşı 19 ilçede hayata geçirilen ve planlaması yapılan çalışmalar anlatıldı.  
KURAKLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

KURAKLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

Küresel ısınmaya bağlı olarak meydana gelen kuraklık tehlikesine karşın, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kuraklık ve Susuzlukla Mücadele Çalışma Grubu bir araya geldi.

Ordu’da yaşanan kuraklık ve gelecekte yaşanması muhtemel su sıkıntısını en aza indirmekiçin oluşturulan Kuraklık ve Susuzlukla Mücadele Çalışma Grubu’na Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Ordu Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, OSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Doğangün Çiflik ve ilgili personeller katıldı.

Toplantıda ülke genelinde yaşandığı gibi Ordu ilinde de yaşanan kuraklık ve gelecekte yaşanması muhtemel susuzluk problemleriyle ilgili konular ele alındı. Aynı zamanda 22 Mart Dünya Su Günü’nde sürdürülebilir su yönetimi konusunda farkındalık ve bilinçlendirme oluşturmak için broşür, afiş, sosyal medya olmak üzere her noktadan vatandaşlara ulaşılması planlandı.

GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKILACAK

Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kuraklık ve Susuzlukla Mücadele Çalışma Grubu ile su kirliliğinin önlenmesi, kaynakların sürdürülebilir kullanılması, tarımsal sulamada alışkanlıkların değiştirilerek kullanılan su miktarı azaltılırken ürün veriminin artırılmasına yönelik çalışmaların yaygınlaştırılması, küresel bir sorun haline gelen ve ciddi etkileri görülmeye başlayan iklim değişikliği ile mücadele ve iklim değişikliğine uyum kapsamında da farkındalık oluşturarak gelecek nesillere yaşanabilir çevre bırakabilmek için çalışmalarını sürdürecek.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), tarafından kuraklık ve susuzluğa karşı 19 ilçede hayata geçirilen ve planlaması yapılan çalışmalar anlatıldı.

 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.