İBT WEB

HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK

Genel 16.03.2021 - 15:21, Güncelleme: 16.03.2021 - 15:21 2421+ kez okundu.
 

HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK

HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK

HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK BATIAYAZ KÖPRÜSÜ’NDE ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR ONARIM İÇİN GEREKLİ İZİNLER ÇIKTI Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihi Batıayaz Köprüsü’nde meydana gelen hasarın onarımına bu ay içinde başlayacak. HBB ekipleri, geçen yılın eylül ayında bir iş makinesinin çarpması sonucu meydana gelen hasarın onarımına köprünün 1. Derece Tescilli Yapı olmasından dolayı başlayamamıştı. Bu süre zarfında söz konusu bölgede can ve mal kaybının önüne geçmek için gerekli güvenlik önlemlerini alan HBB, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden alınan izin ile çalışmalara başlayacak. HBB, onarım çalışmalarını Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü kontrolünde yürütecek.    
HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK

HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK

BATIAYAZ KÖPRÜSÜ’NDE ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

ONARIM İÇİN GEREKLİ İZİNLER ÇIKTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihi Batıayaz Köprüsü’nde meydana gelen hasarın onarımına bu ay içinde başlayacak.

HBB ekipleri, geçen yılın eylül ayında bir iş makinesinin çarpması sonucu meydana gelen hasarın onarımına köprünün 1. Derece Tescilli Yapı olmasından dolayı başlayamamıştı.

Bu süre zarfında söz konusu bölgede can ve mal kaybının önüne geçmek için gerekli güvenlik önlemlerini alan HBB, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden alınan izin ile çalışmalara başlayacak.

HBB, onarım çalışmalarını Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü kontrolünde yürütecek.

 


 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.