İBT WEB

DBB yaşlıları yalnız bırakmadı

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 25.03.2021 - 16:42, Güncelleme: 25.03.2021 - 16:42 2891+ kez okundu.
 

DBB yaşlıları yalnız bırakmadı

DBB yaşlıları yalnız bırakmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların Yaşlılar Haftası’nı kutladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle belirlenen adreslerde 65 yaş ve üstü vatandaşları ziyaret etti. Yaşlıların sorun ve taleplerini dinleyerek çeşitli hediyeler verdi. Hafta nedeniyle yaşlıları evlerinde ziyaret eden Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, tüm projeleri özellikle yaşlı vatandaşları dikkate alarak yürüttüklerini belirtti. Akyıldız, ziyaretlerde, temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolilerini dağıttı. Yaşlılara evde bakım hizmeti devam ediyor Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Yaşlı Birimi, tek başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlılara evde bakım hizmeti vermeyi sürdürüyor. Yaşlı Birimi, tespit edilen yaşlılara yönelik aynı zamanda refakat hizmeti de sunuyor. Sağlık sorunu olan yaşlıların hastanelere ulaşımını sağlayan Yaşlı Birimi ekipleri, hastanedeki işlemleri boyunca onlara eşlik ediyor. Yaşlı Birimi, yaşlıları hastanelere ulaştırma dışında kendilerinin yalnız başına yapamayacağı bütün (fatura ödeme, devlet dairelerine yapılan başvurular vs) kamusal işlemler için refakat hizmetlerini de üstleniyor.
DBB yaşlıları yalnız bırakmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların Yaşlılar Haftası’nı kutladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle belirlenen adreslerde 65 yaş ve üstü vatandaşları ziyaret etti. Yaşlıların sorun ve taleplerini dinleyerek çeşitli hediyeler verdi.

Hafta nedeniyle yaşlıları evlerinde ziyaret eden Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, tüm projeleri özellikle yaşlı vatandaşları dikkate alarak yürüttüklerini belirtti.

Akyıldız, ziyaretlerde, temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolilerini dağıttı.

Yaşlılara evde bakım hizmeti devam ediyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Yaşlı Birimi, tek başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlılara evde bakım hizmeti vermeyi sürdürüyor. Yaşlı Birimi, tespit edilen yaşlılara yönelik aynı zamanda refakat hizmeti de sunuyor. Sağlık sorunu olan yaşlıların hastanelere ulaşımını sağlayan Yaşlı Birimi ekipleri, hastanedeki işlemleri boyunca onlara eşlik ediyor. Yaşlı Birimi, yaşlıları hastanelere ulaştırma dışında kendilerinin yalnız başına yapamayacağı bütün (fatura ödeme, devlet dairelerine yapılan başvurular vs) kamusal işlemler için refakat hizmetlerini de üstleniyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.