İBT WEB

Akaryakıtçılar KDV nin ÖTV ye eklenmesi talebini yineledi

Genel (TG) - Tarsus Gazetesi | 01.06.2021 - 14:57, Güncelleme: 01.06.2021 - 15:01 1517+ kez okundu.
 

Akaryakıtçılar KDV nin ÖTV ye eklenmesi talebini yineledi

Akaryakıtçılar KDV nin ÖTV ye eklenmesi talebini yineledi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, pandemi salgınının sektörlere etkilerini değerlendirmeye devam ediyor. Tarsus TSO bu kez de akaryakıt sektöründen temsilcileri konuk etti. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek akaryakıt sektöründeki sorunları aktardı. Talep, akaryakıtta KDV’nin sıfırlanarak ÖTV’ye eklenmesi yönünde. PÜİS Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Akaryakıt Meslek Grubunu da temsilen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret etti. Pandemi salgınının akaryakıta da ciddi sekte vurduğunu, sektörün sorunlarını artırdığını belirten Kürklü, ‘’EPDK’nın son yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması ve Covid-19 salgınının genel etkileriyle akaryakıtta da sorunlar devam etti, sektördeki ekonomik çıkmaz halen de sürüyor. Devlet, 2018 yılının ikinci yarısından bu yana akaryakıtta “eşel mobil” sistemini işletiyor, bu sistemle benzin ve motorin zammının bir bölümü ÖTV’den karşılanıyor. Pompa satış fiyatlarına yansıtılmıyor. Böylece, fiyat sabit tutuluyor. Ancak görünen o ki fiyat istikrarı ne kadar korunmuş olsa da sektördeki karlılığın enflasyon oranında küçülmesine sebep olmuştur. Bu zor dönemde akaryakıt bayilerinde vergilendirme sisteminde değişiklik yapılmasında fayda var. Bunu çok kez talep ettik. Akaryakıtta KDV’nin sıfırlanarak ÖTV’ye eklenmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz. Bu uygulama hayata geçerse fatura kaçakçılığının önüne geçilir, fatura ticareti yapan usulsüz bayilerin önü kesilerek dürüst çalışan bayilerin işleri artacaktır. Biz gerekli düzenlemelerin yapılmasını süratle bekliyoruz.’’ diye konuştu. Tarsus TSO Başkanı Koçak da sektörlerin sorunlarını TOBB ve ilgili kuruluşlar nezdinde aktarmaya ve çözümü için takibi olmaya devam edeceklerini belirtti.
Akaryakıtçılar KDV nin ÖTV ye eklenmesi talebini yineledi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, pandemi salgınının sektörlere etkilerini değerlendirmeye devam ediyor. Tarsus TSO bu kez de akaryakıt sektöründen temsilcileri konuk etti. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek akaryakıt sektöründeki sorunları aktardı. Talep, akaryakıtta KDV’nin sıfırlanarak ÖTV’ye eklenmesi yönünde.

PÜİS Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Akaryakıt Meslek Grubunu da temsilen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret etti. Pandemi salgınının akaryakıta da ciddi sekte vurduğunu, sektörün sorunlarını artırdığını belirten Kürklü,

‘’EPDK’nın son yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması ve Covid-19 salgınının genel etkileriyle akaryakıtta da sorunlar devam etti, sektördeki ekonomik çıkmaz halen de sürüyor. Devlet, 2018 yılının ikinci yarısından bu yana akaryakıtta “eşel mobil” sistemini işletiyor, bu sistemle benzin ve motorin zammının bir bölümü ÖTV’den karşılanıyor. Pompa satış fiyatlarına yansıtılmıyor. Böylece, fiyat sabit tutuluyor. Ancak görünen o ki fiyat istikrarı ne kadar korunmuş olsa da sektördeki karlılığın enflasyon oranında küçülmesine sebep olmuştur. Bu zor dönemde akaryakıt bayilerinde vergilendirme sisteminde değişiklik yapılmasında fayda var. Bunu çok kez talep ettik. Akaryakıtta KDV’nin sıfırlanarak ÖTV’ye eklenmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz. Bu uygulama hayata geçerse fatura kaçakçılığının önüne geçilir, fatura ticareti yapan usulsüz bayilerin önü kesilerek dürüst çalışan bayilerin işleri artacaktır. Biz gerekli düzenlemelerin yapılmasını süratle bekliyoruz.’’

diye konuştu.

Tarsus TSO Başkanı Koçak da sektörlerin sorunlarını TOBB ve ilgili kuruluşlar nezdinde aktarmaya ve çözümü için takibi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.