İBT WEB

126 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN AŞILANDI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 28.06.2021 - 12:30, Güncelleme: 28.06.2021 - 12:30 1550+ kez okundu.
 

126 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN AŞILANDI

Şap hastalığının kontrolü için başlatılan çalışmalarda 126 bin hayvan aşılandı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, Türkiye’de görülen önemli hayvan hastalıklarından olan şap hastalığının kontrolü için başlatılan çalışmalarda 126 bin hayvan aşılandı. İlkbahar döneminde yapılan aşılamayla birlikte, 170 milyon liraya yakın olası bir kaybın önüne geçildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak yaptığı çalışmalar hem Ordu hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Şap hastalığının kontrolü için başlatılan aşı faaliyetlerine destek veren Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 40 bin işletmede bulunan yaklaşık 126 bin büyükbaş hayvanın yaz mevsimi öncesi şap aşısı olması sağlandı. AŞININ FİNANSMANI BÜYÜKŞEHİR’DEN 500 bin liraya mal olan aşılamanın finansmanının tamamı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. 170 milyon liraya yakın olası bir ekonomik kaybın da önüne geçilen aşılama faaliyetleriyle birlikte, hayvancılıkla geçimini sağlayan yetiştiricilerin gelir kaybına uğraması önlendi. Vatandaşların sağlıklı et ve süt tüketmesine katkı sağlandı. ET VE SÜT ÜRETİMİ DAHA GÜVENLİ Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “Şap aşılamasına verilen destekle birlikte büyükbaş hayvanlarda ölüm, yavru atma, gelişimde gerilik ve süt veriminde düşüklüğe sebep olan hastalığa karşı önlem alınmış oldu. Et veriminde yüzde 10, süt veriminde yüzde 15 oranlarında düşüşlere neden olan şap hastalığına yönelik aşının yapılmasıyla, hem ülkemizin et ve süt üretimine katkı sağlanacak hem de yetiştiricilerimiz gelir kaybına uğramayacak” dedi. HAYVANLAR HASTALIKTAN KORUNDU Şap aşısı İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere iki doz olarak vuruluyor. Önemli hayvan hastalıklarından olan hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen, bunların ihracatını engelleyen şap hastalığı, ciddi ekonomik kayıplara sebep oluyor. Hastalığın kontrolü için ise yurt genelinde İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde hayvanlara aşılama programları yapılıyor. Bu kapsamda, Ordu’da yapılan çalışmayla birlikte 126 bin hayvan hastalıktan korunmuş oldu.  
Şap hastalığının kontrolü için başlatılan çalışmalarda 126 bin hayvan aşılandı


Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, Türkiye’de görülen önemli hayvan hastalıklarından olan şap hastalığının kontrolü için başlatılan çalışmalarda 126 bin hayvan aşılandı. İlkbahar döneminde yapılan aşılamayla birlikte, 170 milyon liraya yakın olası bir kaybın önüne geçildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak yaptığı çalışmalar hem Ordu hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Şap hastalığının kontrolü için başlatılan aşı faaliyetlerine destek veren Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 40 bin işletmede bulunan yaklaşık 126 bin büyükbaş hayvanın yaz mevsimi öncesi şap aşısı olması sağlandı. AŞININ FİNANSMANI BÜYÜKŞEHİR’DEN 500 bin liraya mal olan aşılamanın finansmanının tamamı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. 170 milyon liraya yakın olası bir ekonomik kaybın da önüne geçilen aşılama faaliyetleriyle birlikte, hayvancılıkla geçimini sağlayan yetiştiricilerin gelir kaybına uğraması önlendi. Vatandaşların sağlıklı et ve süt tüketmesine katkı sağlandı. ET VE SÜT ÜRETİMİ DAHA GÜVENLİ Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “ Şap aşılamasına verilen destekle birlikte büyükbaş hayvanlarda ölüm, yavru atma, gelişimde gerilik ve süt veriminde düşüklüğe sebep olan hastalığa karşı önlem alınmış oldu. Et veriminde yüzde 10, süt veriminde yüzde 15 oranlarında düşüşlere neden olan şap hastalığına yönelik aşının yapılmasıyla, hem ülkemizin et ve süt üretimine katkı sağlanacak hem de yetiştiricilerimiz gelir kaybına uğramayacak” dedi. HAYVANLAR HASTALIKTAN KORUNDU Şap aşısı İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere iki doz olarak vuruluyor. Önemli hayvan hastalıklarından olan hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen, bunların ihracatını engelleyen şap hastalığı, ciddi ekonomik kayıplara sebep oluyor. Hastalığın kontrolü için ise yurt genelinde İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde hayvanlara aşılama programları yapılıyor. Bu kapsamda, Ordu’da yapılan çalışmayla birlikte 126 bin hayvan hastalıktan korunmuş oldu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.