İBT WEB

ULUSLAR ARASI BİLİM KONFERANSI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 30.06.2021 - 09:41, Güncelleme: 30.06.2021 - 09:41 1484+ kez okundu.
 

ULUSLAR ARASI BİLİM KONFERANSI

Psikolojik Sahiplik Yeşil Örgütsel Davranışı Etkiler mi

Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Psikolojik Sahiplik Yeşil Örgütsel Davranışı Etkiler mi?”(Does Psychological Ownership Affect Green Organizational Behavior?) başlıklı çalışmalarını Singapur’da gerçekleştirilen 8 Uluslararası Sosyal ve Beşerî Bilimler Konferansı’nda sundu. Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt sunumunda, “Çevresel sürdürülebilirlik ve çevreyi koruma konusundaki artan farkındalık, örgütlerde de yeşile duyarlı bir şekilde davranılması gerektiğini ortaya koymuştur. Çünkü çevresel fayda ve çıkarlara öncelik vermeyen, operasyonel faaliyetlerinde çevreyi ve sürdürülebilirliği göz önünde bulundurmayan kuruluşların varlığını sürdüremeyeceği aşikârdır. Yeşil davranışın örgüte entegre edilmesi noktasında ise çalışanların örgütü ‘kendilerinin’ olarak algılaması, örgütün kimliğine ve kültürüne kendilerini ait hissetmesi, örgütü psikolojik olarak sahiplenmesi ve örgütün çevresel sürdürülebilirliğinden kendilerini sorumlu hissetmesi önemlidir.” dedi. Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olma niteliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı elemanları olan cıvatalarını üreten dünyaca ünlü Türk işletmesindeki iş görenler üzerinde ilgili çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Özbozkurt, “Çalışmamızda, örgütü psikolojik olarak sahiplenen iş görenlerin yeşil örgütsel davranış, örgüt içinde israfı azaltmak ve kaynakları verimli kullanmak suretiyle yeşil satın alma, örgütü koruma ve örgüte kendisini sorumlu hissetme düzeylerinin yüksek olduğu sonucu ortaya çıkmıştır.” şeklinde konuştu.  
Psikolojik Sahiplik Yeşil Örgütsel Davranışı Etkiler mi


Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “ Psikolojik Sahiplik Yeşil Örgütsel Davranışı Etkiler mi?”(Does Psychological Ownership Affect Green Organizational Behavior?) başlıklı çalışmalarını Singapur’da gerçekleştirilen 8 Uluslararası Sosyal ve Beşerî Bilimler Konferansı’nda sundu.
Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt sunumunda, “Çevresel sürdürülebilirlik ve çevreyi koruma konusundaki artan farkındalık, örgütlerde de yeşile duyarlı bir şekilde davranılması gerektiğini ortaya koymuştur. Çünkü çevresel fayda ve çıkarlara öncelik vermeyen, operasyonel faaliyetlerinde çevreyi ve sürdürülebilirliği göz önünde bulundurmayan kuruluşların varlığını sürdüremeyeceği aşikârdır. Yeşil davranışın örgüte entegre edilmesi noktasında ise çalışanların örgütü ‘kendilerinin’ olarak algılaması, örgütün kimliğine ve kültürüne kendilerini ait hissetmesi, örgütü psikolojik olarak sahiplenmesi ve örgütün çevresel sürdürülebilirliğinden kendilerini sorumlu hissetmesi önemlidir.” dedi. Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olma niteliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı elemanları olan cıvatalarını üreten dünyaca ünlü Türk işletmesindeki iş görenler üzerinde ilgili çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Özbozkurt, “Çalışmamızda, örgütü psikolojik olarak sahiplenen iş görenlerin yeşil örgütsel davranış, örgüt içinde israfı azaltmak ve kaynakları verimli kullanmak suretiyle yeşil satın alma, örgütü koruma ve örgüte kendisini sorumlu hissetme düzeylerinin yüksek olduğu sonucu ortaya çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.