İBT WEB

Çilek rekoltesi artıyor

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 07.07.2021 - 15:32, Güncelleme: 07.07.2021 - 15:32 1512+ kez okundu.
 

Çilek rekoltesi artıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi nin tarımsal üretimi artırmak amacıyla destek verdiği Yakakent ilçesinde çilek üretimi yaygınlaşıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi artırmak amacıyla destek verdiği Yakakent ilçesinde, çilek üretimi yaygınlaşıyor. Belediyeden fide ve örtü altı naylonu desteği alan üreticiler, 7.5 ton ürün rekoltesi bekliyor. Karadeniz’in tarım şehri Samsun’da çilek üretimi artırıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile işbirliği yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Yakakent ilçesinde çiftçilere destek verdi. 5 dekar alanda 25 bin adet çilek fidesi toprakla buluşurken, 300 kg da malç naylonu dağıtıldı. Tarımsal Üretimin Geliştirilip Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın teknik ekipleri, çilek üreten çiftçileri ziyaret etti. Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman’ın katıldığı ziyarette uzman ziraat mühendisleri, hasadı başlayan çilek tarlalarında incelemeler yaparak üreticilere teknik bilgi verdi. Sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, ilçenin ve çiftçilerin ekonomik kalkınması için her projenin içinde olacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde sebze ve meyve üretimini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Korkmaz, ‘Verimli ovalarıyla tarımsal potansiyelleri yüksek şehirlerden olan Samsun’da üretimi ve satışı artırarak ilçelerimizin ve çiftçilerimizin ekonomik kazancını artırmak istiyoruz. Bunu sağlamamız halinde de tarımın kent ekonomisine katkısı daha da büyüyecek. Hedefimize ulaşmak için de ilçelerimizde ticari önemi büyük sebze ve meyve üretimini yaygınlaştıracak çiftçilerimize destekler vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bu yıl 7.5 ton, gelecek yıl ise rekoltenin iki kat artarak 15 tona çıkması bekleniyor.  
Samsun Büyükşehir Belediyesi nin tarımsal üretimi artırmak amacıyla destek verdiği Yakakent ilçesinde çilek üretimi yaygınlaşıyor


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi artırmak amacıyla destek verdiği Yakakent ilçesinde, çilek üretimi yaygınlaşıyor. Belediyeden fide ve örtü altı naylonu desteği alan üreticiler, 7.5 ton ürün rekoltesi bekliyor. Karadeniz’in tarım şehri Samsun’da çilek üretimi artırıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile işbirliği yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Yakakent ilçesinde çiftçilere destek verdi. 5 dekar alanda 25 bin adet çilek fidesi toprakla buluşurken, 300 kg da malç naylonu dağıtıldı. Tarımsal Üretimin Geliştirilip Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın teknik ekipleri, çilek üreten çiftçileri ziyaret etti. Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman’ın katıldığı ziyarette uzman ziraat mühendisleri, hasadı başlayan çilek tarlalarında incelemeler yaparak üreticilere teknik bilgi verdi.
Sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, ilçenin ve çiftçilerin ekonomik kalkınması için her projenin içinde olacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde sebze ve meyve üretimini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Korkmaz, ‘Verimli ovalarıyla tarımsal potansiyelleri yüksek şehirlerden olan Samsun’da üretimi ve satışı artırarak ilçelerimizin ve çiftçilerimizin ekonomik kazancını artırmak istiyoruz. Bunu sağlamamız halinde de tarımın kent ekonomisine katkısı daha da büyüyecek. Hedefimize ulaşmak için de ilçelerimizde ticari önemi büyük sebze ve meyve üretimini yaygınlaştıracak çiftçilerimize destekler vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bu yıl 7.5 ton, gelecek yıl ise rekoltenin iki kat artarak 15 tona çıkması bekleniyor.
 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.