İBT WEB

Rosatom 2021 Yılında Atom Sınıfları Zincirine 6 Yeni Okul Kabul Edecek

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 26.08.2021 - 08:49, Güncelleme: 26.08.2021 - 08:49 1546+ kez okundu.
 

Rosatom 2021 Yılında Atom Sınıfları Zincirine 6 Yeni Okul Kabul Edecek

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom un işletmelerinin bulunduğu şehirlerde oluşturulan Atom Sınıfları zinciri ağına 6 yeni eğitim kurumu daha eklenecek

“Atom Sınıfları”nın sayısı artıyor, zincir genişliyor. Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un işletmelerinin bulunduğu şehirlerde oluşturulan “Atom Sınıfları” zinciri ağına 6 yeni eğitim kurumu daha eklenecek.  Atom sınıfları ağına giriş için yıllık olarak yapılan yarışmanın sonuçlarına göre, seçilen okullar şunlar: Belediye bütçeli eğitim kurumu "Okul No. 2" (Sarov şehri), Belediye özerk eğitim kurumu "Lise No. 56" (Novouralsk şehri), Belediye özerk eğitim kurumu "Okul No.216”, Didakt (Zarechny, Penza bölgesi), Belediye bütçeli eğitim kurumu "Lise No. 24” (Volgodonsk şehri), Belediye bütçeli eğitim kurumu A.V. Voskresensky vardiyalı genel eğitim okulu “No.2” (Sosnovy Bor şehri), Belediye genel eğitim kurumu vardiyalı genel eğitim okulu “No.121” (Snejinsk şehri). Yarışmayı kazanan her bir eğitim kuruluşu, “Rosatom Okulu Projesi” kapsamında 2021 yılında 1,5 milyon ruble tutarında fon alabilecek. Bu fonlar, çocuklarla eğitim ve öğretim çalışmalarını organize etmek ve modern bir çevre çözümü oluşturmak için kullanılacak. Bu fon, dönüştürülebilir alanlar, mobil mobilyalar, eğitim sonuçlarının sunumu için etkileşimli alanlar, elektronik ortamlar, doğa bilimlerinin konu alanları için modern gösteri ve laboratuvar kompleksleri, bisiklet, okul binası dışında çocuklarla aktiviteleri genişletmek için mobil laboratuvar kompleksleri ve modern bilgisayar teknolojisi gibi alanlarda kullanılacak. Öğrencilerin Eğitim Olanakları Artırılacak ROSATOM Okulları projesi, ROSATOM işletmelerinin bulunduğu şehirlerde yaşayan öğrencilerin eğitim olanaklarını artırmak amacıyla hayata geçiriliyor. Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un bir girişimi olan Atom Sınıfları programı, “Rosatom Okulu Projesi” çerçevesinde 2011 yılından bu yana uygulanıyor. Program şu anda Rusya'da ve Rusya dışında (Belarus Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti'nde) 59 okulu destekliyor. Program, doğal ve matematiksel döngüde konuların derinlemesine çalışılması için modern koşullar yaratarak, öğrencilerin proje ve araştırma faaliyetlerini destekleyerek, okullarda fen ve matematik eğitimini geliştirme amacını taşıyor.
Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom un işletmelerinin bulunduğu şehirlerde oluşturulan Atom Sınıfları zinciri ağına 6 yeni eğitim kurumu daha eklenecek

Atom Sınıfları”nın sayısı artıyor, zincir genişliyor. Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un işletmelerinin bulunduğu şehirlerde oluşturulan “ Atom Sınıfları” zinciri ağına 6 yeni eğitim kurumu daha eklenecek.  Atom sınıfları ağına giriş için yıllık olarak yapılan yarışmanın sonuçlarına göre, seçilen okullar şunlar: Belediye bütçeli eğitim kurumu " Okul No. 2" (Sarov şehri), Belediye özerk eğitim kurumu " Lise No. 56" ( Novouralsk şehri), Belediye özerk eğitim kurumu " Okul No.216”, Didakt (Zarechny, Penza bölgesi), Belediye bütçeli eğitim kurumu " Lise No. 24” (Volgodonsk şehri), Belediye bütçeli eğitim kurumu A.V. Voskresensky vardiyalı genel eğitim okulu “No.2” (Sosnovy Bor şehri), Belediye genel eğitim kurumu vardiyalı genel eğitim okulu “No.121” (Snejinsk şehri). Yarışmayı kazanan her bir eğitim kuruluşu, “Ros atom Okulu Projesi” kapsamında 2021 yılında 1,5 milyon ruble tutarında fon alabilecek. Bu fonlar, çocuklarla eğitim ve öğretim çalışmalarını organize etmek ve modern bir çevre çözümü oluşturmak için kullanılacak. Bu fon, dönüştürülebilir alanlar, mobil mobilyalar, eğitim sonuçlarının sunumu için etkileşimli alanlar, elektronik ortamlar, doğa bilimlerinin konu alanları için modern gösteri ve laboratuvar kompleksleri, bisiklet, okul binası dışında çocuklarla aktiviteleri genişletmek için mobil laboratuvar kompleksleri ve modern bilgisayar teknolojisi gibi alanlarda kullanılacak. Öğrencilerin Eğitim Olanakları Artırılacak ROS ATOM Okulları projesi, ROS ATOM işletmelerinin bulunduğu şehirlerde yaşayan öğrencilerin eğitim olanaklarını artırmak amacıyla hayata geçiriliyor. Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un bir girişimi olan Atom Sınıfları programı, “Ros atom Okulu Projesi” çerçevesinde 2011 yılından bu yana uygulanıyor. Program şu anda Rusya'da ve Rusya dışında (Belarus Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti'nde) 59 okulu destekliyor. Program, doğal ve matematiksel döngüde konuların derinlemesine çalışılması için modern koşullar yaratarak, öğrencilerin proje ve araştırma faaliyetlerini destekleyerek, okullarda fen ve matematik eğitimini geliştirme amacını taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.