İBT WEB

TARİHİNE SAHİP ÇIKAN BÜYÜKŞEHİR'E JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Sanat (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.09.2021 - 14:35, Güncelleme: 24.09.2021 - 14:35 3807+ kez okundu.
 

TARİHİNE SAHİP ÇIKAN BÜYÜKŞEHİR'E JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

TARİHİNE SAHİP ÇIKAN BÜYÜKŞEHİR'E JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü.Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüller, sahiplerini buldu. 33 belediye, 33 uygulama ve 28 proje dalında toplam 61 proje ile 2020 yılında yarışmaya başvuru yapılırken, yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 7 Proje, 7 Uygulama ve 7 Süreklilik, 10 Başarı Ödülü verildi.JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KAYSERİ’YE.Yarışma kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ağırnas Yukarı Bezirhane Restorasyonu, Kent Merkezindeki Tarihi Çeşmelerin Restorasyonu, Kültepe Müzesi ve Paleontoloji Müzesi çalışmaları kapsamında jüri özel ödülünü kazandı.Kayseri Büyükşehir Belediyesi, uzun erimli olarak kent bütününde farklı alanlarda yürüttüğü koruma ve müzecilik çalışmaları ile tarihi dokuda tamamladığı farklı ölçeklerdeki nitelikli restorasyon ve işlevlendirme çalışmaları ve kentteki koruma bilincinin artırılmasını destekleyen çalışmaları nedeniyle 2020 yılı Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.Yarışmanın ödül töreni, YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapsamında İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gerçekleşen ödül törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir protokolü imza töreni kapsamında Libya’nın Misurata kentinde bulunmasından dolayı katılamazken, jüri özel ödülünü, Başkan Büyükkılıç adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Balcı aldı.BÜYÜKKILIÇ, TARİHE SAHİP ÇIKIYOR.Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir yandan Kayseri’nin proje ve yatırımları ile ilgili hizmetleri Kayseri’ye ve Türkiye’ye kazandırırken, bir yandan şehrin tarihi ve kültürel zenginliği ile turistik yönünü tüm dünyaya göstermek için birçok çalışma yapmaya devam ediyor.
TARİHİNE SAHİP ÇIKAN BÜYÜKŞEHİR'E JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüller, sahiplerini buldu. 33 belediye, 33 uygulama ve 28 proje dalında toplam 61 proje ile 2020 yılında yarışmaya başvuru yapılırken, yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 7 Proje, 7 Uygulama ve 7 Süreklilik, 10 Başarı Ödülü verildi.JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KAYSERİ’YE.Yarışma kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ağırnas Yukarı Bezirhane Restorasyonu, Kent Merkezindeki Tarihi Çeşmelerin Restorasyonu, Kültepe Müzesi ve Paleontoloji Müzesi çalışmaları kapsamında jüri özel ödülünü kazandı.Kayseri Büyükşehir Belediyesi, uzun erimli olarak kent bütününde farklı alanlarda yürüttüğü koruma ve müzecilik çalışmaları ile tarihi dokuda tamamladığı farklı ölçeklerdeki nitelikli restorasyon ve işlevlendirme çalışmaları ve kentteki koruma bilincinin artırılmasını destekleyen çalışmaları nedeniyle 2020 yılı Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.Yarışmanın ödül töreni, YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapsamında İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gerçekleşen ödül törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir protokolü imza töreni kapsamında Libya’nın Misurata kentinde bulunmasından dolayı katılamazken, jüri özel ödülünü, Başkan Büyükkılıç adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Balcı aldı.BÜYÜKKILIÇ, TARİHE SAHİP ÇIKIYOR.Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir yandan Kayseri’nin proje ve yatırımları ile ilgili hizmetleri Kayseri’ye ve Türkiye’ye kazandırırken, bir yandan şehrin tarihi ve kültürel zenginliği ile turistik yönünü tüm dünyaya göstermek için birçok çalışma yapmaya devam ediyor.

Kayseri HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.