İBT WEB

HBB KADIN ÜRETİCİLERİN YANINDA

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.09.2021 - 22:44, Güncelleme: 24.09.2021 - 22:44 2513+ kez okundu.
 

HBB KADIN ÜRETİCİLERİN YANINDA

HBB KADIN ÜRETİCİLERİN YANINDA

Hatay Büyükşehir Belediyesi, her koşulda kadın emeğine verdiği desteği, onların üretimde aktif rol almaları için hayata geçirdiği projelerle görünür hale getiriyor. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı “Sera Tarımında Kadın Eli” projesi kapsamında, 255 seraya domates, salatalık ve biberden oluşan toplam 97 bin 950 adet sebze fidesi dağıttı. Sezona yetiştirilmek üzere dağıtılan fidelerden, sezon sonunda domateste 10, salatalıkta 5 ve biberde 3kilogram ortalama verim alındı. Yaşamın her alanında olduğu gibi tarımda da başarılarından söz ettiren kadınlar, toplam 200 ton domates, 100 ton salatalık ve 100 ton biber hasat etti. HBB’nin bu projesi kadın üreticilerin aile bütçelerine katkı sağlamalarına da vesile oldu.  
HBB KADIN ÜRETİCİLERİN YANINDA

Hatay Büyükşehir Belediyesi, her koşulda kadın emeğine verdiği desteği, onların üretimde aktif rol almaları için hayata geçirdiği projelerle görünür hale getiriyor. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı “Sera Tarımında Kadın Eli” projesi kapsamında, 255 seraya domates, salatalık ve biberden oluşan toplam 97 bin 950 adet sebze fidesi dağıttı. Sezona yetiştirilmek üzere dağıtılan fidelerden, sezon sonunda domateste 10, salatalıkta 5 ve biberde 3kilogram ortalama verim alındı. Yaşamın her alanında olduğu gibi tarımda da başarılarından söz ettiren kadınlar, toplam 200 ton domates, 100 ton salatalık ve 100 ton biber hasat etti.
HBB’nin bu projesi kadın üreticilerin aile bütçelerine katkı sağlamalarına da vesile oldu.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.