İBT WEB

Büyükşehir kadınların hayatına yön veriyor

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 07.10.2021 - 14:00, Güncelleme: 07.10.2021 - 14:00 1947+ kez okundu.
 

Büyükşehir kadınların hayatına yön veriyor

Büyükşehir kadınların hayatına yön veriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslar kadınların hayatına yön veriyor. Kültür ve Yaşam Evi'nin açıldığı günden bugüne 2 bin 393 kadın kurslardan faydalandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kadınlarımız bizim değerimizdir, onları önemsiyoruz" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslarda kadınlar çalışmaları yerinde görüp deneyimleyerek ileride kendi işyerlerini de açabiliyor. 14 branşta açılan kursların kayıtları başladı. Kurslar el sanatları, kuaför, seramik biçimlendirme, mefruşat, sepet örücülüğü, ön muhasebe, diksiyon, işaret dili, Kur’an kursu, plates, aşçılık, örgü, gümüş kazaziye olarak verilecek. Kadınlar ayrıca kurslarda aldıkları eğitimleri çeşitli hibe ve mikro kredilerle bir adım ileriye taşıyarak kursiyerlikten işveren konumuna da gelebiliyor. Ücretsiz verilen kurslara katılmak isteyen kadınlar için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğu belirtildi. Başvurular; Kadıköy Mahallesi, Şükran Sokak. No:24, İlkadım adresine yapılacaktır. Kurs sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtılacak. BÜYÜKŞEHİR KADINLARIMIZIN YANINDA Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir," Kadınlarımız bizim değerimizdir, onları önemsiyoruz. (Paşa Konağı) Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslar hem kadınlarımızın ufkunu açıyor hem de hayatlarına yön veriyor. Kurs aldıkları alanlarla el becerileri daha da gelişiyor. Bugüne kadar 2 bin 393 hanım kardeşimiz bu kurslardan faydalandı. Her geçen gün rakamın artması bizi daha da mutlu ediyor. Kurs aldıktan sonra kendi işini yapmak için harekete geçenler olmuş. Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz çalışmaların meyvesini toplamak, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, umutlandırıyor" diye konuştu.  
Büyükşehir kadınların hayatına yön veriyor


Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslar kadınların hayatına yön veriyor. Kültür ve Yaşam Evi'nin açıldığı günden bugüne 2 bin 393 kadın kurslardan faydalandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kadınlarımız bizim değerimizdir, onları önemsiyoruz" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslarda kadınlar
çalışmaları yerinde görüp deneyimleyerek ileride kendi işyerlerini de açabiliyor. 14 branşta açılan kursların kayıtları başladı. Kurslar el sanatları, kuaför, seramik biçimlendirme, mefruşat, sepet örücülüğü, ön muhasebe, diksiyon, işaret dili, Kur’an kursu, plates, aşçılık, örgü, gümüş kazaziye olarak verilecek. Kadınlar ayrıca kurslarda aldıkları eğitimleri çeşitli hibe ve mikro kredilerle bir adım ileriye taşıyarak kursiyerlikten işveren konumuna da gelebiliyor. Ücretsiz verilen kurslara katılmak isteyen kadınlar için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğu belirtildi. Başvurular; Kadıköy Mahallesi, Şükran Sokak. No:24, İlkadım adresine yapılacaktır. Kurs sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtılacak. BÜYÜKŞEHİR KADINLARIMIZIN YANINDA Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir," Kadınlarımız bizim değerimizdir, onları önemsiyoruz. (Paşa Konağı) Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslar hem kadınlarımızın ufkunu açıyor hem de hayatlarına yön veriyor. Kurs aldıkları alanlarla el becerileri daha da gelişiyor. Bugüne kadar 2 bin 393 hanım kardeşimiz bu kurslardan faydalandı. Her geçen gün rakamın artması bizi daha da mutlu ediyor. Kurs aldıktan sonra kendi işini yapmak için harekete geçenler olmuş. Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz çalışmaların meyvesini toplamak, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, umutlandırıyor" diye konuştu.
 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.