İBT WEB

Kulp mart ayında yağan karla beyaza büründü

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2022 - 14:35, Güncelleme: 13.03.2022 - 12:56 1576+ kez okundu.
 

Kulp mart ayında yağan karla beyaza büründü

Kulp mart ayında yağan karla beyaza büründü

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi, mart ayında yağan karla beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçerken, bazı kırsal köy yollarında ulaşımda aksamalar meydana geldi.Meteoroloji, 12 Mart akşamından itibaren Batman’ın Sason, Kozluk, Siirt’in Baykan, Şirvan, Pervari ve Diyarbakır’ın kuzeyi Dicle, Hani, Lice, Kulp ile Şırnak’ın doğusunda Beytüşşebap, Uludere’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıklamıştı. Kulp ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yağış ile bazı bölgelerde kar kalınlığı 15 santimi geçerken, kırsal köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.Kuvvetli kar yağışının 14 Mart sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenirken, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi, soba-baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.
Kulp mart ayında yağan karla beyaza büründü
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi, mart ayında yağan karla beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçerken, bazı kırsal köy yollarında ulaşımda aksamalar meydana geldi.
Meteoroloji, 12 Mart akşamından itibaren Batman’ın Sason, Kozluk, Siirt’in Baykan, Şirvan, Pervari ve Diyarbakır’ın kuzeyi Dicle, Hani, Lice, Kulp ile Şırnak’ın doğusunda Beytüşşebap, Uludere’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıklamıştı. Kulp ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yağış ile bazı bölgelerde kar kalınlığı 15 santimi geçerken, kırsal köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.
Kuvvetli kar yağışının 14 Mart sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenirken, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi, soba-baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.