İBT WEB

Büyükşehir yeniliyor

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 30.05.2022 - 13:54, Güncelleme: 30.05.2022 - 13:54 1834+ kez okundu.
 

Büyükşehir yeniliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, halkın kullanım alanlarındaki demir korkulukların yenilenmesi için çalışma başlattı.

Büyükşehir yeniliyor Samsun Büyükşehir Belediyesi, halkın kullanım alanlarındaki demir korkulukların yenilenmesi için çalışma başlattı. Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Metal Atölyesi’nde onarılarak boyanan korkuluklar, tekrar yerine monte ediliyor. Şehrin muhtelif yerlerindeki demir korkuluklar, insan hayatı için büyük önem taşıyor. Zamanla çürüyerek deforme olan korkuluklar, istenmeyen yaralanmalara sebebiyet verebiliyor. Bu sebeple korkulukların risk taşıyıp taşımadıklarının tespit edilmesi, bakıma ihtiyaç duyulanların ise onarılması amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede çalışma başlattı. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla merkez ilçelerden Canik, İlkadım ve Atakum’da başta denizle bütünleşen sosyal tesisler olmak üzere, iskeleler, meydanlar, tarihi ve turistik mekanlar, merdivenler ve orta refüjlerdeki korkuluklar tek tek inceleniyor. Kırsal ilçelerde ise dere yatakları, köprüler ve çocuk parklarında çürük, kırık veya boyası eskimiş korkuluklar sökülerek, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Metal Atölyesi’nde bakıma alınıyor. Onarıldıktan sonra boyanan korkuluklar, ekipler tarafından yeniden sabitleniyor. Canik ilçesinde deniz kenarında engelli bireylere hizmet veren Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çevresindeki korkulukları galvaniz malzemeyle 20 yıl dayanıklı hale getirildi. Büyükşehir belediyesi ekipleri, dalgaların dövmesiyle çürüyerek özelliğini kaybeden Çobanlı İskelesi’ndeki korkuluklar, statik boyayla boyanarak ömrü uzatıldı. Batıpark’taki aslan heykellerinin bulunduğu alandaki köprüde miadı dolan plastik korkuluklar da yenisiyle değiştirilecek. Plastik yerine paslanmaz malzemeden üretilen estetiği yüksek korkuluklar yerleştirilecek. Çalışmayı değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, korkuluk ve çit bakımlarının il genelinde yapılacağını belirterek, vatandaşların hayatını tehlikeye düşürecek her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Korkuluk ve çit bakımlarının şehrin estetiğini yansıttığını ifade eden Başkan Demir, çürümüş, kırılmış, deforme olmuş, boyası çıkmış, yerinden kopmuş ne varsa hepsini tamir edeceklerini kaydetti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, halkın kullanım alanlarındaki demir korkulukların yenilenmesi için çalışma başlattı.

Büyükşehir yeniliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, halkın kullanım alanlarındaki demir korkulukların yenilenmesi için çalışma başlattı. Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Metal Atölyesi’nde onarılarak boyanan korkuluklar, tekrar yerine monte ediliyor. Şehrin muhtelif yerlerindeki demir korkuluklar, insan hayatı için büyük önem taşıyor. Zamanla çürüyerek deforme olan korkuluklar, istenmeyen yaralanmalara sebebiyet verebiliyor. Bu sebeple korkulukların risk taşıyıp taşımadıklarının tespit edilmesi, bakıma ihtiyaç duyulanların ise onarılması amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede çalışma başlattı. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla merkez ilçelerden Canik, İlkadım ve Atakum’da başta denizle bütünleşen sosyal tesisler olmak üzere, iskeleler, meydanlar, tarihi ve turistik mekanlar, merdivenler ve orta refüjlerdeki korkuluklar tek tek inceleniyor. Kırsal ilçelerde ise dere yatakları, köprüler ve çocuk parklarında çürük, kırık veya boyası eskimiş korkuluklar sökülerek, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Metal Atölyesi’nde bakıma alınıyor. Onarıldıktan sonra boyanan korkuluklar, ekipler tarafından yeniden sabitleniyor. Canik ilçesinde deniz kenarında engelli bireylere hizmet veren Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çevresindeki korkulukları galvaniz malzemeyle 20 yıl dayanıklı hale getirildi. Büyükşehir belediyesi ekipleri, dalgaların dövmesiyle çürüyerek özelliğini kaybeden Çobanlı İskelesi’ndeki korkuluklar, statik boyayla boyanarak ömrü uzatıldı. Batıpark’taki aslan heykellerinin bulunduğu alandaki köprüde miadı dolan plastik korkuluklar da yenisiyle değiştirilecek. Plastik yerine paslanmaz malzemeden üretilen estetiği yüksek korkuluklar yerleştirilecek. Çalışmayı değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, korkuluk ve çit bakımlarının il genelinde yapılacağını belirterek, vatandaşların hayatını tehlikeye düşürecek her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Korkuluk ve çit bakımlarının şehrin estetiğini yansıttığını ifade eden Başkan Demir, çürümüş, kırılmış, deforme olmuş, boyası çıkmış, yerinden kopmuş ne varsa hepsini tamir edeceklerini kaydetti.

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.