İBT WEB

OBİTEM DEN HAYAT KURTARAN EĞİTİM

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 29.09.2021 - 09:16, Güncelleme: 29.09.2021 - 09:16 1644+ kez okundu.
 

OBİTEM DEN HAYAT KURTARAN EĞİTİM

ORBEL PERSONELİ İLK YARDIM EĞİTİMİ ALIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) yaşanması muhtemel kazalarda hayati önem taşıyan ilk yardımın doğru ve etkin yapılması amacıyla ORBEL A.Ş. personeline yönelik ilk yardım eğitimlerine devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Avrupa standartlarında hazırlanan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik düzenlediği yangın, arama kurtarma ve ilk yardım eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda OBİTEM bünyesinde halkın ilk yardım konularında bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla kurulan ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde ORBEL personeline yönelik ilk yardım eğitim programı düzenlendi. Eğitimlerde personele, yaşanması muhtemel kazalarda profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları hakkında bilgiler verildi. İLK YARDIMIN TÜM DETAYLARI ANLATILIYOR OBİTEM bünyesinde görev yapan ilk yardım eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde, genel ilk yardım bilgileri, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, kırık çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma teknikleri teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor. KURSİYERLERE SERTİFİKA VERİLİYOR 14 kişilik gruplar halinde düzenlenen eğitimlerin sonunda Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen gözetmenler eşliğinde yazılı ve uygulamalı sınav yapılıyor. Sınavı geçenler “ilk yardım” yapma yetkisine sahip olarak İlk yardımcı olmaya hak kazanıyor. Sağlık Bakanlığı onaylı 3 yıl geçerli belgeye ve ilk yardımcı kimliğine sahip olan kursiyerler, kazazedelere daha bilinçli müdahale gerçekleştirebiliyor.Eğitimler, tüm kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, özel kurumlara ve talep olması halinde vatandaşlara verilmeye devam edecek.  
ORBEL PERSONELİ İLK YARDIM EĞİTİMİ ALIYOR


Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) yaşanması muhtemel kazalarda hayati önem taşıyan ilk yardımın doğru ve etkin yapılması amacıyla ORBEL A.Ş. personeline yönelik ilk yardım eğitimlerine devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Avrupa standartlarında hazırlanan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik düzenlediği yangın, arama kurtarma ve ilk yardım eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda OBİTEM bünyesinde halkın ilk yardım konularında bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla kurulan ‘ İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde ORBEL personeline yönelik ilk yardım eğitim programı düzenlendi. Eğitimlerde personele, yaşanması muhtemel kazalarda profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları hakkında bilgiler verildi.
İLK YARDIMIN TÜM DETAYLARI ANLATILIYOR OBİTEM bünyesinde görev yapan ilk yardım eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde, genel ilk yardım bilgileri, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, kırık çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma teknikleri teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor. KURSİYERLERE SERTİFİKA VERİLİYOR 14 kişilik gruplar halinde düzenlenen eğitimlerin sonunda Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen gözetmenler eşliğinde yazılı ve uygulamalı sınav yapılıyor. Sınavı geçenler “ilk yardım” yapma yetkisine sahip olarak İlk yardımcı olmaya hak kazanıyor. Sağlık Bakanlığı onaylı 3 yıl geçerli belgeye ve ilk yardımcı kimliğine sahip olan kursiyerler, kazazedelere daha bilinçli müdahale gerçekleştirebiliyor.Eğitimler, tüm kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, özel kurumlara ve talep olması halinde vatandaşlara verilmeye devam edecek.
 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.