İBT WEB

TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİN PASKALYA BAYRAMINI KUTLUYORUM

Gündem (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 05.04.2021 - 15:21, Güncelleme: 05.04.2021 - 15:21 2365+ kez okundu.
 

TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİN PASKALYA BAYRAMINI KUTLUYORUM

TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİN PASKALYA BAYRAMINI KUTLUYORUM

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ, PASKALYA BAYRAMI AYİNİNE KATILDI: “BU TÜR BAYRAMLAR BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLUŞTURUYOR” TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİN PASKALYA BAYRAMINI KUTLUYORUM Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Latin Katolik Kilisesi’nde Paskalya Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama ayinine katıldı. Tüm Hristiyan aleminin bayramını kutlayan Gülcan Kış, “Bu tür bayramlar birleştirici güç oluşturuyor”  dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Hristiyan alemi için önemli günler arasında yer alan Paskalya Bayramı için Latin Katolik Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kutlama ayininde Başkan Vekili Gülcan Kış’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş yer aldı. Mersin Latin Katolik Kilisesi’ndeki kutlama ayinini Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Fransuva Dondu Peder Roshan Cordeiro yönetti. Mumların yakılıp duaların edildiği ayinin ardından kutlamaya katılanlara paskalya yumurtası ve paskalya çöreği dağıtıldı. “Dili, dini, rengi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan bütün insanlar kardeştir” Hristiyan alemi için büyük önem taşıyan Paskalya Bayramı’na ilişkin konuşan Başkan Vekili Gülcan Kış, şunları söyledi: “Mersin’in barışın ve kardeşliğin kenti olduğunu her zaman her yerde söylüyoruz. Bugün de bunu yaşadığımız ortamda bu birliği pekiştirmiş oluyoruz aslında. Birçok dinin, birçok etnik kökenin bir arada huzur içinde yaşadığı kent Mersin. Bu da çok kıymet arz ediyor. Bugün burada olmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Dili, dini, rengi ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlar kardeştir. İnsanlık olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle pandemi bunlardan en önemlisi. Bu tür bayramlar da birleştirici güç oluşturuyor. Bu vesileyle Mersin’de yaşayan Hristiyanlar başta olmak üzere tüm Hristiyan camiasının Paskalya Bayramı’nı kutluyorum.”
TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİN PASKALYA BAYRAMINI KUTLUYORUM

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ, PASKALYA BAYRAMI AYİNİNE KATILDI: “BU TÜR BAYRAMLAR BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLUŞTURUYOR”

TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİN PASKALYA BAYRAMINI KUTLUYORUM

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Latin Katolik Kilisesi’nde Paskalya Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama ayinine katıldı. Tüm Hristiyan aleminin bayramını kutlayan Gülcan Kış,

“Bu tür bayramlar birleştirici güç oluşturuyor” 

dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Hristiyan alemi için önemli günler arasında yer alan Paskalya Bayramı için Latin Katolik Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kutlama ayininde Başkan Vekili Gülcan Kış’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş yer aldı.

Mersin Latin Katolik Kilisesi’ndeki kutlama ayinini Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Fransuva Dondu Peder Roshan Cordeiro yönetti. Mumların yakılıp duaların edildiği ayinin ardından kutlamaya katılanlara paskalya yumurtası ve paskalya çöreği dağıtıldı.

“Dili, dini, rengi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan bütün insanlar kardeştir”

Hristiyan alemi için büyük önem taşıyan Paskalya Bayramı’na ilişkin konuşan Başkan Vekili Gülcan Kış, şunları söyledi:

“Mersin’in barışın ve kardeşliğin kenti olduğunu her zaman her yerde söylüyoruz. Bugün de bunu yaşadığımız ortamda bu birliği pekiştirmiş oluyoruz aslında. Birçok dinin, birçok etnik kökenin bir arada huzur içinde yaşadığı kent Mersin. Bu da çok kıymet arz ediyor. Bugün burada olmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Dili, dini, rengi ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlar kardeştir. İnsanlık olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle pandemi bunlardan en önemlisi. Bu tür bayramlar da birleştirici güç oluşturuyor. Bu vesileyle Mersin’de yaşayan Hristiyanlar başta olmak üzere tüm Hristiyan camiasının Paskalya Bayramı’nı kutluyorum.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.