İBT WEB
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

ZİRVEDE BİR KİŞİYE DAHA YER VAR!

   Başarının olmazsa olmaz sağlam bir inançtır. İnanmadan yapılan her iş kökleri kesilmiş bir ağacı andırmaktadır. Nasıl bir ağaç kuruma ile yüz yüze kalıyorsa inanmadan yapılan bir işle bir müddet sonra nasıl kurumayla yüz yüze kalıyorsa inanmadan yapılan her işte bir müddet sonra başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Dolayısıyla yapılan her işte başarıya götüren temeli olmazsa olmaz birinci adımı inanmaktır. Başarıda bir diğer unsur da yapılan işi devamlılık esastır az da olsa devamlılık çok olduğu halde kesintiye uğrayan her işten daha etkili ve verimlidir mermeri delende devamlı akan su dur. Bir başka önemli unsurda Sevgili Peygamberimiz [sav]. Devamlı süren ibadeti, insanları buna teşvik etmesi bunun en güzel delilidir. Yapılan işin ilmini, boyunu bilmektir. Mesela kasaplık ilmini bilmeden bıçağı eline almak, araba yöntemini bilmeden direksiyon başına bilmeden direksiyon başına geçmek, hızar kullanma yöntemini bilmeden onunla ağaç kesmeyi denemek nasıl bir sonuca götürür? Başarı elde etmede bir diğer hususta, adım adımda ilerlemektir. Başarı ile sonuçlanan her iş insanı umuda daha çok bağlar. Eğer basamakları birinci, ikinci, üçüncülere basmadan dördüncü, beşinci, altıncı, geçersek nasıl bir fidan daha büyümeden meyve vermiyorsa bu basamaklara basmadan da ilerlemek elde edilenleri de kaybedeceğimiz anlamına gelir. İnanmak ve başarmak bizi en yola götürür. Her şeyin belli bir süreç seyri olduğu gibi başarıya giden yolda kolaylık ve zorluk karşılayabilir. Önemli olan kolaylık alanlardaki duruşumuza, azmimize, heyecanımızı zorluk alanlarını da sergileyebilmektir amaç. Yılmamak, pes etmemek, umudumuzu kaybetmemek temel prensiplerimizler dendir. Muhakkak başarı ve mutluluk ancak yılmayanlara arkadaştır.                                          “BAŞARMAYI GÖZE ALAN ZİRVENİN HAZZINI YAŞAR”
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe

ZİRVEDE BİR KİŞİYE DAHA YER VAR!

   Başarının olmazsa olmaz sağlam bir inançtır. İnanmadan yapılan her iş kökleri kesilmiş bir ağacı andırmaktadır. Nasıl bir ağaç kuruma ile yüz yüze kalıyorsa inanmadan yapılan bir işle bir müddet sonra nasıl kurumayla yüz yüze kalıyorsa inanmadan yapılan her işte bir müddet sonra başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Dolayısıyla yapılan her işte başarıya götüren temeli olmazsa olmaz birinci adımı inanmaktır. Başarıda bir diğer unsur da yapılan işi devamlılık esastır az da olsa devamlılık çok olduğu halde kesintiye uğrayan her işten daha etkili ve verimlidir mermeri delende devamlı akan su dur. Bir başka önemli unsurda Sevgili Peygamberimiz [sav]. Devamlı süren ibadeti, insanları buna teşvik etmesi bunun en güzel delilidir. Yapılan işin ilmini, boyunu bilmektir. Mesela kasaplık ilmini bilmeden bıçağı eline almak, araba yöntemini bilmeden direksiyon başına bilmeden direksiyon başına geçmek, hızar kullanma yöntemini bilmeden onunla ağaç kesmeyi denemek nasıl bir sonuca götürür?

Başarı elde etmede bir diğer hususta, adım adımda ilerlemektir. Başarı ile sonuçlanan her iş insanı umuda daha çok bağlar. Eğer basamakları birinci, ikinci, üçüncülere basmadan dördüncü, beşinci, altıncı, geçersek nasıl bir fidan daha büyümeden meyve vermiyorsa bu basamaklara basmadan da ilerlemek elde edilenleri de kaybedeceğimiz anlamına gelir. İnanmak ve başarmak bizi en yola götürür. Her şeyin belli bir süreç seyri olduğu gibi başarıya giden yolda kolaylık ve zorluk karşılayabilir. Önemli olan kolaylık alanlardaki duruşumuza, azmimize, heyecanımızı zorluk alanlarını da sergileyebilmektir amaç. Yılmamak, pes etmemek, umudumuzu kaybetmemek temel prensiplerimizler dendir. Muhakkak başarı ve mutluluk ancak yılmayanlara arkadaştır. 

                                        “BAŞARMAYI GÖZE ALAN ZİRVENİN HAZZINI YAŞAR”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.