İBT WEB
İlkay Beyti TUTUCU
Köşe Yazarı
İlkay Beyti TUTUCU
 

İletişemiyoruz!

İletişim, sözlükteki birinci anlamına göre, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılmasıdır. Buradaki kritik sözcük "karşılıklı" sözcüğü. İkinci ve kısa anlamına göre ise iletişim, kişilerin birbirini anlamasıdır. Aslında iki tanım da toplumumuzun bana göre en büyük sorunu olan iletişimsizliğin nedenini ortaya koymakta. Birinci tanımda olduğu gibi iletişim karşılıklı bir eylemdir ve yine ikinci tanımda olduğu gibi en temel anlamda kişilerin birbirini anlamasıdır. Evet iletişmek için evvela anlamak, anlamak için ise dinlemek gerekir. Peki biz birbirimizi dinliyor muyuz? Maalesef dinlemiyoruz, bu nedenle anlamıyoruz, anlamadan kavga ediyoruz ve sonuç olarak sağlıklı bir iletişimi bir türlü kuramıyoruz. Trafik kazalarından şiddet eylemlerine, aile içi sorunlardan toplumsal kutuplaşmaya kadar tüm sorunlarımızın temelinde işte bu iletişimsizlik var. Bu sorunu çözmeye birbirimizi dinleyerek ve farklı düşünene tahammül göstererek başlayabiliriz. Bunları yaparsak birbirimizi anlar, yani sağlıklı bir iletişim kurmuş oluruz. Bu sayede de kişisel ve toplumsal birçok problemi çözmek için kapıyı sonuna kadar aralamış oluruz.
Ekleme Tarihi: 11 Kasım 2020 - Çarşamba

İletişemiyoruz!

İletişim, sözlükteki birinci anlamına göre, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılmasıdır.

Buradaki kritik sözcük "karşılıklı" sözcüğü. İkinci ve kısa anlamına göre ise iletişim, kişilerin birbirini anlamasıdır. Aslında iki tanım da toplumumuzun bana göre en büyük sorunu olan iletişimsizliğin nedenini ortaya koymakta. Birinci tanımda olduğu gibi iletişim karşılıklı bir eylemdir ve yine ikinci tanımda olduğu gibi en temel anlamda kişilerin birbirini anlamasıdır. Evet iletişmek için evvela anlamak, anlamak için ise dinlemek gerekir. Peki biz birbirimizi dinliyor muyuz? Maalesef dinlemiyoruz, bu nedenle anlamıyoruz, anlamadan kavga ediyoruz ve sonuç olarak sağlıklı bir iletişimi bir türlü kuramıyoruz. Trafik kazalarından şiddet eylemlerine, aile içi sorunlardan toplumsal kutuplaşmaya kadar tüm sorunlarımızın temelinde işte bu iletişimsizlik var. Bu sorunu çözmeye birbirimizi dinleyerek ve farklı düşünene tahammül göstererek başlayabiliriz. Bunları yaparsak birbirimizi anlar, yani sağlıklı bir iletişim kurmuş oluruz. Bu sayede de kişisel ve toplumsal birçok problemi çözmek için kapıyı sonuna kadar aralamış oluruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.