İBT WEB

AKSİYON FİLMİ GİBİ EĞİTİM

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 06.12.2021 - 14:30, Güncelleme: 06.12.2021 - 14:30 1463+ kez okundu.
 

AKSİYON FİLMİ GİBİ EĞİTİM

AKSİYON FİLMİ GİBİ EĞİTİM

İTFAİYE ERLERİ NEFES KESEN EĞİTİMLERDEN GEÇİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan, Karadeniz’in tek itfaiye eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan OBİTEM’de (İtfaiye Eğitim Merkezi) itfaiye erlerine verilen eğitimler nefesleri kesiyor. Eğitimin sonunda OBİTEM tarafından katılım belgesi verilen itfaiye erleri, 120 saatlik hizmet içi eğitim kapsamında karşılaşabilecekleri olaylara karşı teorik ve pratik olarak bilgilendiriliyor. “İTFAİYE ERLERİ HER ALANDA EĞİTİLİYOR” İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, itfaiye erlerinin her alanda eğitilmesi için birçok eğitim programı düzenlendiklerini söyleyerek, “OBİTEM eğitmenlerimiz tarafından itfaiye erlerine yangının büyüme hızı, dumanın seyri, yangın yerindeki tehlikeler, yangına yaklaşım tarzları, mutfaklardaki yağ yangınları, LPG ve doğalgaz yangınları vb. gibi yangın anında karşılaşılabilecek durumlar; sıfır görüş-gerçek dumanlı-gece görüşlü kamera ve ses takipli yangın evi istasyonu ile yangında ve dumanlı ortamlarda arama kurtarma teknikleri, yangında ilerleme, yön bulma vb. çalışmalar ; karayollarında karşılaşılabilecek tanker kazası yangınlarına müdahale, kuyu operasyonları, yüksek açı kurtarma, trafik kazalarına müdahale, kentsel arama kurtarma gibi itfaiyenin müdahale sahasında olan birçok olay uygulamalı olarak gösterilmektedir” dedi. “HER AN HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR” İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti.Daire Başkanı Çınkıl sözlerine şöyle devam etti: “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz ve ülkemiz genelinde meydana gelen her türlüitfaiye olayına müdahale etmekteyiz. Bu olaylara müdahale konusunda da her an hazır olmamız gerekiyor. Bizlerde bu bağlamda personelimizi gerek sportif faaliyetlerde gerekse eğitim ve tatbikatlarla hazır hale getirerek sürekli bir aksiyon halinde tutmaya çalışıyoruz. Personelimiz tüm bu eğitimlerle hem deneyim kazanıyor hem de olaylara daha doğru ve etkin müdahale edilmesine imkân sağlıyor. Öte yandan Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız proje kapsamında Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçlıyoruz.”  
AKSİYON FİLMİ GİBİ EĞİTİM

İTFAİYE ERLERİ NEFES KESEN EĞİTİMLERDEN GEÇİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan, Karadeniz’in tek itfaiye eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan OBİTEM’de (İtfaiye Eğitim Merkezi) itfaiye erlerine verilen eğitimler nefesleri kesiyor. Eğitimin sonunda OBİTEM tarafından katılım belgesi verilen itfaiye erleri, 120 saatlik hizmet içi eğitim kapsamında karşılaşabilecekleri olaylara karşı teorik ve pratik olarak bilgilendiriliyor. “İTFAİYE ERLERİ HER ALANDA EĞİTİLİYOR” İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, itfaiye erlerinin her alanda eğitilmesi için birçok eğitim programı düzenlendiklerini söyleyerek, “ OBİTEM eğitmenlerimiz tarafından itfaiye erlerine yangının büyüme hızı, dumanın seyri, yangın yerindeki tehlikeler, yangına yaklaşım tarzları, mutfaklardaki yağ yangınları, LPG ve doğalgaz yangınları vb. gibi yangın anında karşılaşılabilecek durumlar; sıfır görüş-gerçek dumanlı-gece görüşlü kamera ve ses takipli yangın evi istasyonu ile yangında ve dumanlı ortamlarda arama kurtarma teknikleri, yangında ilerleme, yön bulma vb. çalışmalar ; karayollarında karşılaşılabilecek tanker kazası yangınlarına müdahale, kuyu operasyonları, yüksek açı kurtarma, trafik kazalarına müdahale, kentsel arama kurtarma gibi itfaiyenin müdahale sahasında olan birçok olay uygulamalı olarak gösterilmektedir” dedi. “HER AN HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR” İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti.Daire Başkanı Çınkıl sözlerine şöyle devam etti: “ Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz ve ülkemiz genelinde meydana gelen her türlüitfaiye olayına müdahale etmekteyiz. Bu olaylara müdahale konusunda da her an hazır olmamız gerekiyor. Bizlerde bu bağlamda personelimizi gerek sportif faaliyetlerde gerekse eğitim ve tatbikatlarla hazır hale getirerek sürekli bir aksiyon halinde tutmaya çalışıyoruz. Personelimiz tüm bu eğitimlerle hem deneyim kazanıyor hem de olaylara daha doğru ve etkin müdahale edilmesine imkân sağlıyor. Öte yandan Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız proje kapsamında Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçlıyoruz.”
 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.