İBT WEB

ALTRENATİF YOL GÜZERGAHLARI İLE KENT TRAFİĞİ DAHA DA RAHATLAYACAK

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 27.09.2023 - 16:08, Güncelleme: 27.09.2023 - 16:15 3652+ kez okundu.
 

ALTRENATİF YOL GÜZERGAHLARI İLE KENT TRAFİĞİ DAHA DA RAHATLAYACAK

Kent genelinde sorumluluk alanındaki tüm yollara hem sürüş kalitesi hem de konfor kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR, 2. ÇEVRE YOLU’NUN DEVAMINDA 2. ETAP ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR   ALTRENATİF YOL GÜZERGAHLARI İLE KENT TRAFİĞİ DAHA DA RAHATLAYACAK   Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersinlilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşıma kavuşması için kent genelinde sürdürdüğü yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda hem kent trafiğini rahatlatmak hem de alternatif yol güzergâhları açmak için harekete geçen Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri  ‘2. Çevre Yolu’nun Devamı’ projesinin ikinci etap çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.   Kent genelinde sorumluluk alanındaki tüm yollara hem sürüş kalitesi hem de konfor kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, yoğun bir tempoyla yol yapım faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, hem kent trafiğini rahatlatmak hem de alternatif yol güzergâhları açmak için harekete geçen Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin sürdürdüğü projelerden biri olan ‘2. Çevre Yolu’nun Devamı’ projesinde 2. Etap çalışmalarına aralıksız sürdürülüyor.   Projenin ilk etabında Mezitli ilçesine bağlı Vatan Caddesi’nden batı istikametine doğru 980 metre uzunluğundaki bölümde altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlayan ekipler, 15 metre genişliğinde yol açarak Eskiköy Caddesi’ne bağlantı sağladı. Mezitli ilçesine bağlı Akdeniz Caddesi’nde 1600 metre uzunluğundaki yolda asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamlayan ekipler, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde 500 metre, Yaşar Doğu Caddesi’nde ise, 950 metre uzunluğundaki yolda asfalt kaplama çalışması yaptı. 1300 metrelik 2. etap çalışmaları kapsamında ise, 620 metre terasman seviyesine ulaşıldı.   Diğer taraftan yağmur suyu hattı için menfez ve taş duvar imalatını da sürdüren ekipler, toplamda 65 metre 3x3 menfez imalatı yapacak. Taş duvar imalatının da 60 metresini tamamlayan ekipler, yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam edip projenin 3. etabına geçmeyi planlıyor.   Genç: “Proje tamamlandığında doğu - batı güzergahında trafik daha rahat akacak” Proje kapsamında vatandaşların daha konforlu ve daha kısa sürede seyahat etmelerini amaçladıklarını ve projenin 2. etap bölümünde hızla yol aldıklarını kaydeden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Süleyman Tufan Genç, “2. etap çalışmaları kapsamında, 1300 metrelik bir çalışma alanımız bulunuyor. Proje kapsamında yürüttüğümüz bu hat üzerinde, sanat yapılarını tamamlamaya başladık ve 620 metrelik terasman seviyesine ulaştık. Bu çalışma kapsamında vatandaşlarımızın daha konforlu ve daha kısa sürede seyahat etmelerini amaçlamaktayız. Projenin bu etabı tamamlandığında 2. Çevre Yolu’nun devamı Akdeniz Caddesi’ne bağlanacak ve Yaşar Doğu Caddesi’ni birleştirmiş olacağız.  Böylece de doğu - batı güzergâhımızda trafik daha rahat akacak” şeklinde konuştu.
Kent genelinde sorumluluk alanındaki tüm yollara hem sürüş kalitesi hem de konfor kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR, 2. ÇEVRE YOLU’NUN DEVAMINDA 2. ETAP ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

 

ALTRENATİF YOL GÜZERGAHLARI İLE KENT TRAFİĞİ DAHA DA RAHATLAYACAK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersinlilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşıma kavuşması için kent genelinde sürdürdüğü yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda hem kent trafiğini rahatlatmak hem de alternatif yol güzergâhları açmak için harekete geçen Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri  ‘2. Çevre Yolu’nun Devamı’ projesinin ikinci etap çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

 

Kent genelinde sorumluluk alanındaki tüm yollara hem sürüş kalitesi hem de konfor kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, yoğun bir tempoyla yol yapım faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, hem kent trafiğini rahatlatmak hem de alternatif yol güzergâhları açmak için harekete geçen Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin sürdürdüğü projelerden biri olan ‘2. Çevre Yolu’nun Devamı’ projesinde 2. Etap çalışmalarına aralıksız sürdürülüyor.

 

Projenin ilk etabında Mezitli ilçesine bağlı Vatan Caddesi’nden batı istikametine doğru 980 metre uzunluğundaki bölümde altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlayan ekipler, 15 metre genişliğinde yol açarak Eskiköy Caddesi’ne bağlantı sağladı. Mezitli ilçesine bağlı Akdeniz Caddesi’nde 1600 metre uzunluğundaki yolda asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamlayan ekipler, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde 500 metre, Yaşar Doğu Caddesi’nde ise, 950 metre uzunluğundaki yolda asfalt kaplama çalışması yaptı. 1300 metrelik 2. etap çalışmaları kapsamında ise, 620 metre terasman seviyesine ulaşıldı.

 

Diğer taraftan yağmur suyu hattı için menfez ve taş duvar imalatını da sürdüren ekipler, toplamda 65 metre 3x3 menfez imalatı yapacak. Taş duvar imalatının da 60 metresini tamamlayan ekipler, yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam edip projenin 3. etabına geçmeyi planlıyor.

 

Genç: “Proje tamamlandığında doğu - batı güzergahında trafik daha rahat akacak”

Proje kapsamında vatandaşların daha konforlu ve daha kısa sürede seyahat etmelerini amaçladıklarını ve projenin 2. etap bölümünde hızla yol aldıklarını kaydeden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Süleyman Tufan Genç, “2. etap çalışmaları kapsamında, 1300 metrelik bir çalışma alanımız bulunuyor. Proje kapsamında yürüttüğümüz bu hat üzerinde, sanat yapılarını tamamlamaya başladık ve 620 metrelik terasman seviyesine ulaştık. Bu çalışma kapsamında vatandaşlarımızın daha konforlu ve daha kısa sürede seyahat etmelerini amaçlamaktayız. Projenin bu etabı tamamlandığında 2. Çevre Yolu’nun devamı Akdeniz Caddesi’ne bağlanacak ve Yaşar Doğu Caddesi’ni birleştirmiş olacağız.  Böylece de doğu - batı güzergâhımızda trafik daha rahat akacak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.