İBT WEB

Atıl Durumdaki 1 5 Milyon Metrekare Arazi Üretime Kazandırıldı

Genel (TG) - Tarsus Gazetesi | 18.03.2021 - 11:12, Güncelleme: 18.03.2021 - 11:12 2708+ kez okundu.
 

Atıl Durumdaki 1 5 Milyon Metrekare Arazi Üretime Kazandırıldı

Atıl Durumdaki 1 5 Milyon Metrekare Arazi Üretime Kazandırıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kulu ve Meram ilçelerinde bulunan ve mülkiyeti kendine ait olan 1.5 milyon metrekare araziyi sosyal destek amaçlı tarımsal üretime kazandırdı. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kulu ve Meram’da bulunan arazilere arpa ve nohut ekimi yaptıklarını, yeni arazileri tarıma kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, buralardan elde edilecek gelirin sosyal destek çalışmalarında kullanılacağını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Çomaklı’dan sonra Kulu’da da atıl vaziyetteki arazide ekim yaparak ekonomiye kazandırıyor. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Kulu ilçesinde Acıkuyu bölgesinde ekimi yapılan 800 bin metrekarelik arazide incelemelerde bulundu. Atıl durumdaki tarım arazilerini değerlendirmek için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Altay, bu kapsamda geçtiğimiz Kasım ayında Meram Çomaklı Mahallesi’nde 700 bin metrekarelik alanda arpa ekimi gerçekleştirdiklerini anımsattı. ATIL DURUMDAKİ TARIM ALANLARINI EKONOMİYE KAZANDIRMAYI ARZU EDİYORUZ Kulu Acıkuyu’da mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 800 bin metrekarelik bir alanda yağışlardan önce nohut ekimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Özellikle yağışın azaldığı bu dönemlerde Konya Ovası’nda atıl durumdaki tüm tarım alanlarını ekonomiye kazandırmayı arzu ediyoruz. Özellikle kuraklığa dayanıklı tohumlar seçerek onların gelişimleri ve verimleri ile ilgili bir istatiksel veri çıkartmaya çalışıyoruz. Ayrıca buradan oluşacak hasılatı inşallah sosyal yardımlarda kullanmayı planlıyoruz. Bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Bugünlerde ovamızda yağışlar var. İnşallah çiftçimize bereketli olur. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üretimin, tarımın ve hayvancılığın yanında olmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.
Atıl Durumdaki 1 5 Milyon Metrekare Arazi Üretime Kazandırıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kulu ve Meram ilçelerinde bulunan ve mülkiyeti kendine ait olan 1.5 milyon metrekare araziyi sosyal destek amaçlı tarımsal üretime kazandırdı. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kulu ve Meram’da bulunan arazilere arpa ve nohut ekimi yaptıklarını, yeni arazileri tarıma kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, buralardan elde edilecek gelirin sosyal destek çalışmalarında kullanılacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Çomaklı’dan sonra Kulu’da da atıl vaziyetteki arazide ekim yaparak ekonomiye kazandırıyor. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Kulu ilçesinde Acıkuyu bölgesinde ekimi yapılan 800 bin metrekarelik arazide incelemelerde bulundu. Atıl durumdaki tarım arazilerini değerlendirmek için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Altay, bu kapsamda geçtiğimiz Kasım ayında Meram Çomaklı Mahallesi’nde 700 bin metrekarelik alanda arpa ekimi gerçekleştirdiklerini anımsattı. ATIL DURUMDAKİ TARIM ALANLARINI EKONOMİYE KAZANDIRMAYI ARZU EDİYORUZ Kulu Acıkuyu’da mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 800 bin metrekarelik bir alanda yağışlardan önce nohut ekimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Altay,

“Özellikle yağışın azaldığı bu dönemlerde Konya Ovası’nda atıl durumdaki tüm tarım alanlarını ekonomiye kazandırmayı arzu ediyoruz. Özellikle kuraklığa dayanıklı tohumlar seçerek onların gelişimleri ve verimleri ile ilgili bir istatiksel veri çıkartmaya çalışıyoruz. Ayrıca buradan oluşacak hasılatı inşallah sosyal yardımlarda kullanmayı planlıyoruz. Bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Bugünlerde ovamızda yağışlar var. İnşallah çiftçimize bereketli olur. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üretimin, tarımın ve hayvancılığın yanında olmaya devam edeceğiz.”

açıklamasını yaptı.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.