İBT WEB

BASIN MENSUPLARINDAN EXPO 2021 HATAY A TAM NOT

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 25.03.2022 - 12:43, Güncelleme: 25.03.2022 - 12:43 1900+ kez okundu.
 

BASIN MENSUPLARINDAN EXPO 2021 HATAY A TAM NOT

BASIN MENSUPLARINDAN EXPO 2021 HATAY A TAM NOT

Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarında çalışan gazeteci, TV sunucuları, yönetmen ve muhabirleri Hatay’ı ziyaret etti. İlk olarak EXPO 2021 Hatay’ın Antakya-Defne bölgesindeki alanı ziyaret eden basın mensupları, organizasyonun son hazırlıklarını yakından inceleme fırsatı buldu. Ziyarette EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, organizasyon hakkında sunum yaparak konuklara bilgiler verdi. Gastronomi Köyü’nden kültür ve sanat sokağına, hortikültür sera alanlarından biyolojik gölete kadar tüm alanları konuklarına tanıtan Çakar, EXPO alanının uzun yıllar Hatay’a hizmet vereceğini belirtti. Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan EXPO’nun Hatay’ın ticaret ve turizmine oldukça önemli katkılar sağlayacağını ifade eden basın mensupları alanda bol bol fotoğraf çektirdi. DELEK: HATAY’IN EXPO İLE İLGİ ODAĞI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM EXPO alanını oldukça beğendiğini ifade ederek düşüncelerini paylaşan Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Alişer Delek, “Organizasyonun tanıtımı oldukça iyi. Alanın bu kadar büyük ve görkemli olduğunu beklemiyordum. Ayrıca bu alanın kalıcı olması Hatay için oldukça güzel bir şey. Hatay’ın değerleri, güzellikleri ve kardeşliği, görülmeye değer bir sosyolojik yapısı var. Hatay’ın EXPO ile ilgi odağı olacağını düşünüyorum. EXPO bunun için iyi bir başlangıç olabilir” dedi. ÇONGAR GEZER: EXPO HATAY’A DA ÜLKEMİZE DE DEĞER KATACAK EXPO 2021 Hatay organizasyonunun sadece Hatay’a değil Türkiye ekonomisine oldukça önemli katkılar sunacağını da belirten Gazeteci Gülru Çongar Gezen, “Çok güzel ve değerli bir organizasyon olacağına eminim. Çok büyük yatırımlar yapılmış. EXPO, Hatay’a da ülkemize de değer katacak” açıklamalarında bulundu. GÜNERİ: HATAY BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR Hatay’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış çok özel bir şehir olduğunu ifade ederek görülmesi gereken bir şehir olduğunu ifade eden Habertürk yazarı Yasemin Güneri, “Hatay bana göre Türkiye’nin en önemli kentlerinden bir tanesi. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, gastronomisi ve mozaiği ile en önemli turizm merkezi. Bu yüzden Hatay’a gelmek ve gezmek benim için en büyük keyiflerden biri. EXPO, çok fazla gelecek vadeden bir organizasyon. EXPO’nun Hatay’ın sosyo-ekonomik kültürü geliştirme anlamında da katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. Ziyaretin sonunda organizasyon alanını gezen basın mensuplarına Hatay’a özgü çeşitli hediyeler verildi. EXPO alanı yakından inceleyen konuklar daha sonra Hatay’ın tarihi ve turistlik bölgelerini gezdi.  
BASIN MENSUPLARINDAN EXPO 2021 HATAY A TAM NOT

Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarında çalışan gazeteci, TV sunucuları, yönetmen ve muhabirleri Hatay’ı ziyaret etti. İlk olarak EXPO 2021 Hatay’ın Antakya-Defne bölgesindeki alanı ziyaret eden basın mensupları, organizasyonun son hazırlıklarını yakından inceleme fırsatı buldu. Ziyarette EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, organizasyon hakkında sunum yaparak konuklara bilgiler verdi. Gastronomi Köyü’nden kültür ve sanat sokağına, hortikültür sera alanlarından biyolojik gölete kadar tüm alanları konuklarına tanıtan Çakar, EXPO alanının uzun yıllar Hatay’a hizmet vereceğini belirtti. Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan EXPO’nun Hatay’ın ticaret ve turizmine oldukça önemli katkılar sağlayacağını ifade eden basın mensupları alanda bol bol fotoğraf çektirdi.
DELEK: HATAY’IN EXPO İLE İLGİ ODAĞI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
EXPO alanını oldukça beğendiğini ifade ederek düşüncelerini paylaşan Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Alişer Delek, “Organizasyonun tanıtımı oldukça iyi. Alanın bu kadar büyük ve görkemli olduğunu beklemiyordum. Ayrıca bu alanın kalıcı olması Hatay için oldukça güzel bir şey. Hatay’ın değerleri, güzellikleri ve kardeşliği, görülmeye değer bir sosyolojik yapısı var. Hatay’ın EXPO ile ilgi odağı olacağını düşünüyorum. EXPO bunun için iyi bir başlangıç olabilir” dedi.
ÇONGAR GEZER: EXPO HATAY’A DA ÜLKEMİZE DE DEĞER KATACAK
EXPO 2021 Hatay organizasyonunun sadece Hatay’a değil Türkiye ekonomisine oldukça önemli katkılar sunacağını da belirten Gazeteci Gülru Çongar Gezen, “Çok güzel ve değerli bir organizasyon olacağına eminim. Çok büyük yatırımlar yapılmış. EXPO, Hatay’a da ülkemize de değer katacak” açıklamalarında bulundu.
GÜNERİ: HATAY BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR
Hatay’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış çok özel bir şehir olduğunu ifade ederek görülmesi gereken bir şehir olduğunu ifade eden Habertürk yazarı Yasemin Güneri, “Hatay bana göre Türkiye’nin en önemli kentlerinden bir tanesi. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, gastronomisi ve mozaiği ile en önemli turizm merkezi. Bu yüzden Hatay’a gelmek ve gezmek benim için en büyük keyiflerden biri. EXPO, çok fazla gelecek vadeden bir organizasyon. EXPO’nun Hatay’ın sosyo-ekonomik kültürü geliştirme
anlamında da katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. Ziyaretin sonunda organizasyon alanını gezen basın mensuplarına Hatay’a özgü çeşitli hediyeler verildi. EXPO alanı yakından inceleyen konuklar daha sonra Hatay’ın tarihi ve turistlik bölgelerini gezdi.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.