İBT WEB

Başkan Özgan’dan Arif Nihat Asya Parkında İnceleme

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 11.02.2021 - 12:29, Güncelleme: 11.02.2021 - 12:29 2464+ kez okundu.
 

Başkan Özgan’dan Arif Nihat Asya Parkında İnceleme

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan yapımı tamamlanmak üzere olan Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya parkında incelemelerde bulundu.

  Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan yapımı tamamlanmak üzere olan Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya parkında incelemelerde bulundu.   İsminin Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya parkı olarak verilmesinin ardından Park alanında ve çevresinde çalışmalarda son aşamaya gelen parkta incelemelerde bulunan Başkan Özgan, parkın ismine yakışır bir park olacağını söyledi.   Başkan Özgan; “Burada yapılan imar uygulamasının ardından kalan bir alan vardı, Mustafa Tanrıverdi arkadaşımız buranın park olması konusun da bir teklif getirmişti. Zaten bu alanda yoğun bir yapılaşma var, nüfus artışı var burada parka ihtiyaç vardı bizde çalışmalara başladık ve kısa sürede bu parkın tamamlanma aşamasına getirerek yeşillendirdik. Parkın isminin fikir babası Mustafa Tanrıverdi. Arif Nihat Asya’nın Adana ile Kozan ile bağının olduğunu bilmiyordum. Araştırma yaptık Kozan ile ilgili şiirleri var, Bizde şairimizin şiirlerinden Kozan ile ilgili olanı mermerin bir tarafına diğer tarafına ise Bayrak şiirimizi yazdırdık.” edi.   Parkımızın ismi anlamlı oldu, bu bölgeye ihtiyaçtı   Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; “Parkımızın ismi anlamlı oldu, bu bölgeye ihtiyaçtı, Parkın çevresine çınar ağaçları dikimi yaptık. Parkımıza çocuk oyun gurupları ile spor aletleride koyacağız inşallah. Karayolları da yol kenarına kaldırım çalışması yaptıktan sonra burası güzel bir park şık bir alan olacak. Parkın bir alanında portakal ağaçları var biliyorsunuz Kozan portakalı ile anılan bir şehir. Parka gelen çocuklar portakal yiyip tadına baksınlar diye o alanı o şekilde bıraktık. Parkta emeği geçen başta Mustafa Tanrıverdi kardeşime Park bahçeler Müdürümüz Fatih ve ekibine, Projeyi çizen Fethiye ve Yaşar kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi. Mustafa Tanrıverdi ise yaptığı konuşmada “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir park oldu. Çevre yolu kenarında Bayrak, Arif Nihat Asya bayrak şiiri Kozan ile ilgili şiirleri mermere işlendi. Çok güzel oldu.” iye konuştu. 
Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan yapımı tamamlanmak üzere olan Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya parkında incelemelerde bulundu.


 

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan yapımı tamamlanmak üzere olan Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya parkında incelemelerde bulundu.

 

İsminin Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya parkı olarak verilmesinin ardından Park alanında ve çevresinde çalışmalarda son aşamaya gelen parkta incelemelerde bulunan Başkan Özgan, parkın ismine yakışır bir park olacağını söyledi.

 

Başkan Özgan;

“Burada yapılan imar uygulamasının ardından kalan bir alan vardı, Mustafa Tanrıverdi arkadaşımız buranın park olması konusun da bir teklif getirmişti. Zaten bu alanda yoğun bir yapılaşma var, nüfus artışı var burada parka ihtiyaç vardı bizde çalışmalara başladık ve kısa sürede bu parkın tamamlanma aşamasına getirerek yeşillendirdik.

Parkın isminin fikir babası Mustafa Tanrıverdi. Arif Nihat Asya’nın Adana ile Kozan ile bağının olduğunu bilmiyordum. Araştırma yaptık Kozan ile ilgili şiirleri var, Bizde şairimizin şiirlerinden Kozan ile ilgili olanı mermerin bir tarafına diğer tarafına ise Bayrak şiirimizi yazdırdık.”

edi.

 

Parkımızın ismi anlamlı oldu, bu bölgeye ihtiyaçtı

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan;

“Parkımızın ismi anlamlı oldu, bu bölgeye ihtiyaçtı, Parkın çevresine çınar ağaçları dikimi yaptık. Parkımıza çocuk oyun gurupları ile spor aletleride koyacağız inşallah. Karayolları da yol kenarına kaldırım çalışması yaptıktan sonra burası güzel bir park şık bir alan olacak. Parkın bir alanında portakal ağaçları var biliyorsunuz Kozan portakalı ile anılan bir şehir. Parka gelen çocuklar portakal yiyip tadına baksınlar diye o alanı o şekilde bıraktık. Parkta emeği geçen başta Mustafa Tanrıverdi kardeşime Park bahçeler Müdürümüz Fatih ve ekibine, Projeyi çizen Fethiye ve Yaşar kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum.”

dedi.

Mustafa Tanrıverdi ise yaptığı konuşmada

“Başkanımıza teşekkür ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir park oldu. Çevre yolu kenarında Bayrak, Arif Nihat Asya bayrak şiiri Kozan ile ilgili şiirleri mermere işlendi. Çok güzel oldu.”

iye konuştu. 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.