İBT WEB

Başkan Şen Hedefimiz  Anamur ve Bozyazıyı tanıtmak

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.06.2021 - 13:04, Güncelleme: 26.06.2021 - 13:04 1566+ kez okundu.
 

Başkan Şen Hedefimiz  Anamur ve Bozyazıyı tanıtmak

Başkan Şen: Hedefimiz  Anamur ve Bozyazı'yı tanıtmak

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) –Mersin’in Anamur ilçesinde Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen, başayan turizm sezonu nedeni ile amaçlarının gelen misafirlere böyleyi en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz'dan itibaren normalleşmeye geçileceği açıklamasını yaptıktan sonra birçok sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de ciddi hareketlenmeler başlaması ile otel, restoran ve kafelerde hareketlenmeyi gören Anamur-Bozyazı Turizm Derneği de gelen misafirlere tarihi ve turistik yerleri tanıtmak için tanıtım standı açtı. Öncelikle pandemiden tamamen kurtulmak için temennisini dile getiren Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen amaçlarının Anamur ve Bozyazı’daki tarihi, turistik değerleri ve bölgemizin sosyal ve kültürel yapılarının yanında otantik lezzetlerini gelen misafirlere tanıtmak olduğunu söyledi. Şu anda az da olsa bir hareketlenmenin kendisini gösterdiğini kaydeden Dernek Başkanı Şen, sınavlardan sonda bu hareketliliğin daha da hızlanacağını dile getirdi. Zaten bakir özellikleri ile yerli ve yabancı misafirlerin merak ettiği Anamur ve Bozyazı’nın 1 Temmuz’dan itibaren tamamen hareketleneceğine inandıklarını vurgulayan Şen, "İnsanlarımız artık kalabalıklardan uzaklaşmaya çalışıyor. Pandemi kültürü toplumlarda böyle bir intiba oluşturdu. Bu da özellikle Ege bölgesi ve Batı Akdeniz'de ki yoğunluğun doğuya doğru kayması anlamına geliyor. Antalya’nın doğusu ile Mersin’in batısında geçen yıllara oranla ciddi artışlar yaşanacaktır. İstanbul, Ankara, Adana ve Lefkoşa gibi havaalanları ile bağlantısı olan Gazipaşa Havaalanı’na bir saatlik bir mesafede bulunması da bu hareketliliği hızlandıracaktır" dedi.  Şimdiden bu hareketliliklere hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydeden Şen, İskele'ye kurdukları stantta, gerek görsel tanıtımlarla gerekse hazırladıkları bilgilendirici broşürleri dağıtarak her iki ilçeye gelen misafirleri bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Şen standın sezon sonuna kadar açık olacağını ve hafta sonlarında müzik ve görsel şovları içeren programlar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. FOTOĞRAFLI
Başkan Şen: Hedefimiz  Anamur ve Bozyazı'yı tanıtmak

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) –Mersin’in Anamur ilçesinde Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen, başayan turizm sezonu nedeni ile amaçlarının gelen misafirlere böyleyi en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz'dan itibaren normalleşmeye geçileceği açıklamasını yaptıktan sonra birçok sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de ciddi hareketlenmeler başlaması ile otel, restoran ve kafelerde hareketlenmeyi gören Anamur-Bozyazı Turizm Derneği de gelen misafirlere tarihi ve turistik yerleri tanıtmak için tanıtım standı açtı. Öncelikle pandemiden tamamen kurtulmak için temennisini dile getiren Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen amaçlarının Anamur ve Bozyazı’daki tarihi, turistik değerleri ve bölgemizin sosyal ve kültürel yapılarının yanında otantik lezzetlerini gelen misafirlere tanıtmak olduğunu söyledi. Şu anda az da olsa bir hareketlenmenin kendisini gösterdiğini kaydeden Dernek Başkanı Şen, sınavlardan sonda bu hareketliliğin daha da hızlanacağını dile getirdi.
Zaten bakir özellikleri ile yerli ve yabancı misafirlerin merak ettiği Anamur ve Bozyazı’nın 1 Temmuz’dan itibaren tamamen hareketleneceğine inandıklarını vurgulayan Şen, "İnsanlarımız artık kalabalıklardan uzaklaşmaya çalışıyor. Pandemi kültürü toplumlarda böyle bir intiba oluşturdu. Bu da özellikle Ege bölgesi ve Batı Akdeniz'de ki yoğunluğun doğuya doğru kayması anlamına geliyor. Antalya’nın doğusu ile Mersin’in batısında geçen yıllara oranla ciddi artışlar yaşanacaktır. İstanbul, Ankara, Adana ve Lefkoşa gibi havaalanları ile bağlantısı olan Gazipaşa Havaalanı’na bir saatlik bir mesafede bulunması da bu hareketliliği hızlandıracaktır" dedi. 
Şimdiden bu hareketliliklere hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydeden Şen, İskele'ye kurdukları stantta, gerek görsel tanıtımlarla gerekse hazırladıkları bilgilendirici broşürleri dağıtarak her iki ilçeye gelen misafirleri bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Şen standın sezon sonuna kadar açık olacağını ve hafta sonlarında müzik ve görsel şovları içeren programlar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.