İBT WEB

Belçika’da ırkçılık ve polis şiddeti protesto edildi

07.06.2020 - 16:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 3455+ kez okundu.
 

Belçika’da ırkçılık ve polis şiddeti protesto edildi

Belçika’da binlerce kişi ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi nedeni ile artan ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti. ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar Avrupa’ya sıçradı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Tarihi Brüksel Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi Floyd cinayetini, artan ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti. Protestoya 40 kadar derneğin girişimleri ile Brüksel Merkez İlçe Belediyesine yapılan başvuru sonucu izin verildi. Protestocular “Siyahların hayatı önemlidir” ve “Nefes alamıyorum” sloganlarını attılar. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto konuşmaların yapılmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Belçika’da binlerce kişi ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi nedeni ile artan ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti.
ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar Avrupa’ya sıçradı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Tarihi Brüksel Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi Floyd cinayetini, artan ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti. Protestoya 40 kadar derneğin girişimleri ile Brüksel Merkez İlçe Belediyesine yapılan başvuru sonucu izin verildi. Protestocular “Siyahların hayatı önemlidir” ve “Nefes alamıyorum” sloganlarını attılar. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto konuşmaların yapılmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.