İBT WEB

CHP Melikgazi'den 'Atatürksüz hutbeye' eleştiri

11.11.2023 - 10:15, Güncelleme: 11.11.2023 - 10:15 1664+ kez okundu.
 

CHP Melikgazi'den 'Atatürksüz hutbeye' eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi ilçe Başkanı Serhat Yıldırım, cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmamasına büyük tepki gösterdi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Dün saat 09:05’te Cumhuriyet Meydanı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenine katılan ve ardından yönetimi ile birlikte andımız ve Gençliğe Hitabe’nin bulunduğu broşürleri dağıtan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Melikgazi ilçe Başkanı Serhat Yıldırım cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anılmaması üzerine şu sözleri kullandı; "“Evrensel Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 3 Mart 1924’te Laiklik ilkesine dayanarak Diyanet işleri Başkanlığını kurmuştur. Dini özgürce yaşamak,doğru bilgiyi vatandaşa aktarmak ve Müslüman Türk halkına hizmet vermek üzere kurulan başkanlık bugün yayınlandığı hutbede Türkiye’nin Kurucu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamış, anısına saygı duymamıştır. Diyanet işleri alışkanlık haline getirdiği bu saygısızlık ve hatadan bir an önce dönmeli, kurucu liderimizi, vatanımızı ve bayrağımızı borçlu olduğumuz büyük Atatürk’ü yok saymaktan artık vazgeçmelidir.. Bugün bulunduğu konumu Atamıza borçlu olanlar her ne kadar onu ve ilkelerini yok saymaya çalışsalarda, bizler Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının izinde yürüyecek, Ülkemizi yeniden aydınlık geleceğe kavuşturmak için mücadele etmeye devam edeceğiz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi ilçe Başkanı Serhat Yıldırım, cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmamasına büyük tepki gösterdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Dün saat 09:05’te Cumhuriyet Meydanı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenine katılan ve ardından yönetimi ile birlikte andımız ve Gençliğe Hitabe’nin bulunduğu broşürleri dağıtan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Melikgazi ilçe Başkanı Serhat Yıldırım cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anılmaması üzerine şu sözleri kullandı; "“Evrensel Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 3 Mart 1924’te Laiklik ilkesine dayanarak Diyanet işleri Başkanlığını kurmuştur. Dini özgürce yaşamak,doğru bilgiyi vatandaşa aktarmak ve Müslüman Türk halkına hizmet vermek üzere kurulan başkanlık bugün yayınlandığı hutbede Türkiye’nin Kurucu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamış, anısına saygı duymamıştır.

Diyanet işleri alışkanlık haline getirdiği bu saygısızlık ve hatadan bir an önce dönmeli, kurucu liderimizi, vatanımızı ve bayrağımızı borçlu olduğumuz büyük Atatürk’ü yok saymaktan artık vazgeçmelidir.. Bugün bulunduğu konumu Atamıza borçlu olanlar her ne kadar onu ve ilkelerini yok saymaya çalışsalarda, bizler Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının izinde yürüyecek, Ülkemizi yeniden aydınlık geleceğe kavuşturmak için mücadele etmeye devam edeceğiz!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.