İBT WEB

Deprem Simülasyon Tırı Mezitli'de

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.02.2021 - 12:29, Güncelleme: 24.02.2021 - 12:29 2950+ kez okundu.
 

Deprem Simülasyon Tırı Mezitli'de

Deprem Simülasyon Tırı Mezitli'de

Deprem gerçeği ile sürekli yüz yüze olunan ülkemizde vatandaşları afete karşı hazırlıklı olmaya hazırlamak için hayata geçirilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Simulasyon Aracı, Mezitli’ye geldi. Mezitli Belediyesi Hizmet Binası önünde Başkan Tarhan ve belediye çalışanlarına deprem anında yapılması gerekenler, AFAD ekibi tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Konuşma esnasında depremin uygulamalı olarak yaşatılması heyecanlı anlara sahne oldu. Deprem uygulamasını test edenler, bu anı canlı olarak yaşama şansı buldular. Başlayan sallantı üzerine yere çökerek kafalarını korumaya alan Başkan Tarhan ve belediye çalışanları AFAD görevlisinden doğru ve yanlış yapılanlar konusunda bilgi aldılar. Sallantının sona ermesinin ardından elektrik ve gaz vanalarının kapatılması, binanın terkedilmesi aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı. Daha sonra Mezitli Kent Konseyi Binası önüne giden tır, burada vatandaşlara ve öğrencilere deprem anını yaşatarak, bilinçlendirme sağlamaya çalıştı. Aracı inceleyen, simülasyona katılan Mezitlili vatandaşlar, deprem konusunda gerekli bilgilendirmeleri aldılar. Olası doğal afetlere vatandaşların hazırlıklı olmasının hayati derecede önem taşıdığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşadıklarının son derece gerçekçi olması nedeniyle büyük heyecan yaşadıklarını aktardı. Deprem anını bilmelerine karşın sallantıyla birlikte hemen yapılması gerekenleri uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Başka Tarhan,  “Bu kadar hazırlıklı ve güvenlikli ortamda olmamıza rağmen çok zor birkaç saniye geçirdik. Deprem anını düşünmek bile istemiyorum. Ancak bu bize çok daha iyi gösterdi ki deprem kuşağında yaşamamıza rağmen afetlere hazırlıklı olmak hayati derecede önemli. Siz gereken tedbirleri alır ve o anda bilinçli şekilde hareket ederseniz en az zararla bu afeti atlatabilirsiniz. Ancak vatandaşların bilinçli olması kadar yöneticilerin de buna karşı hazırlıklı olması, yaşamı her an deprem olacakmış gibi sağlam temeller üzerinde kurgulaması da çok önemli”  dedi.
Deprem Simülasyon Tırı Mezitli'de

Deprem gerçeği ile sürekli yüz yüze olunan ülkemizde vatandaşları afete karşı hazırlıklı olmaya hazırlamak için hayata geçirilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Simulasyon Aracı, Mezitli’ye geldi. Mezitli Belediyesi Hizmet Binası önünde Başkan Tarhan ve belediye çalışanlarına deprem anında yapılması gerekenler, AFAD ekibi tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Konuşma esnasında depremin uygulamalı olarak yaşatılması heyecanlı anlara sahne oldu. Deprem uygulamasını test edenler, bu anı canlı olarak yaşama şansı buldular. Başlayan sallantı üzerine yere çökerek kafalarını korumaya alan Başkan Tarhan ve belediye çalışanları AFAD görevlisinden doğru ve yanlış yapılanlar konusunda bilgi aldılar. Sallantının sona ermesinin ardından elektrik ve gaz vanalarının kapatılması, binanın terkedilmesi aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı. Daha sonra Mezitli Kent Konseyi Binası önüne giden tır, burada vatandaşlara ve öğrencilere deprem anını yaşatarak, bilinçlendirme sağlamaya çalıştı. Aracı inceleyen, simülasyona katılan Mezitlili vatandaşlar, deprem konusunda gerekli bilgilendirmeleri aldılar. Olası doğal afetlere vatandaşların hazırlıklı olmasının hayati derecede önem taşıdığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşadıklarının son derece gerçekçi olması nedeniyle büyük heyecan yaşadıklarını aktardı. Deprem anını bilmelerine karşın sallantıyla birlikte hemen yapılması gerekenleri uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Başka Tarhan, 

“Bu kadar hazırlıklı ve güvenlikli ortamda olmamıza rağmen çok zor birkaç saniye geçirdik. Deprem anını düşünmek bile istemiyorum. Ancak bu bize çok daha iyi gösterdi ki deprem kuşağında yaşamamıza rağmen afetlere hazırlıklı olmak hayati derecede önemli. Siz gereken tedbirleri alır ve o anda bilinçli şekilde hareket ederseniz en az zararla bu afeti atlatabilirsiniz. Ancak vatandaşların bilinçli olması kadar yöneticilerin de buna karşı hazırlıklı olması, yaşamı her an deprem olacakmış gibi sağlam temeller üzerinde kurgulaması da çok önemli” 

dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.