İBT WEB

Emet’te süne zararlısı ile mücadele çalışmaları

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2022 - 12:13, Güncelleme: 28.04.2022 - 11:26 1591+ kez okundu.
 

Emet’te süne zararlısı ile mücadele çalışmaları

Emet’te süne zararlısı ile mücadele çalışmaları

Kütahya’nın Emet ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince süne zararlısıyla mücadele yapılıp yapılmayacağının belirlenmesi amacıyla kışlamış ergin sürveyi ve sayımı yapıldığı bildirildi.Hububat alanlarında görülen ve buğdayın ekmeklik kalitesini doğrudan etkileyen süne zararlısı ile mücadele çerçevesinde Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince süne zararlısı (Eurygaster spp.) ile kimyasal mücadele yapılıp yapılmayacağının belirlenmesi amacıyla kışlamış ergin sürveyi ve sayımı yapıldı. İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tarımsal alanda tüm hastalık ve zararlıların titizlikle takibinin yapıldığı belirtildi.
Emet’te süne zararlısı ile mücadele çalışmaları
Kütahya’nın Emet ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince süne zararlısıyla mücadele yapılıp yapılmayacağının belirlenmesi amacıyla kışlamış ergin sürveyi ve sayımı yapıldığı bildirildi.
Hububat alanlarında görülen ve buğdayın ekmeklik kalitesini doğrudan etkileyen süne zararlısı ile mücadele çerçevesinde Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince süne zararlısı (Eurygaster spp.) ile kimyasal mücadele yapılıp yapılmayacağının belirlenmesi amacıyla kışlamış ergin sürveyi ve sayımı yapıldı. İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tarımsal alanda tüm hastalık ve zararlıların titizlikle takibinin yapıldığı belirtildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.