İBT WEB

Gazze’de Filistinli siyasetçiler BAE’yi protesto etti

16.08.2020 - 13:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 3616+ kez okundu.
 

Gazze’de Filistinli siyasetçiler BAE’yi protesto etti

Gazze’de bir araya gelen Filistinli siyasetçiler, İsrail’le normalleşme kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri’ni protesto etti. Filistin’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasındaki ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi kararına Filistinli siyasetçiler ve vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Gazze’de bir araya gelen Filistinli siyasetçiler BAE’yi protesto ederek "İsrail ile normalleşme bir suç", "Normalleştirmeye hayır" yazılı pankartlar açtı. Filistin Yasama Konseyi Temsilcisi Yunus Al Astal ise, "Bu kararla BAE, İsrail ile ilişkilerini gösterdi. BAE’nin bu karardan bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum ancak BAE attığı adımla İsrail’e katkı sağlayacak" dedi. Filistin Yasama Konseyi üyesi ve Filistinli Alimler Derneği Başkanı Salem Salama da, "Uluslararası topluma aktarmak istediğimiz mesaj şu: Filistin devlet olarak sadece bizim için önemli değil bütün Müslümanlar için önemli" ifadelerini kullandı. BAE’nin kararını değiştirmesi gerektiğini belirten Salama, "Umarım diğer uluslararası aktörler BAE’nin kararını değiştirmekte bir etki sağlayabilir. BAE tarafından alınan karar bütün Arap ülkelerinin isteğine karşıt bir karar" şeklinde konuştu.
Gazze’de bir araya gelen Filistinli siyasetçiler, İsrail’le normalleşme kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri’ni protesto etti.
Filistin’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasındaki ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi kararına Filistinli siyasetçiler ve vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Gazze’de bir araya gelen Filistinli siyasetçiler BAE’yi protesto ederek "İsrail ile normalleşme bir suç", "Normalleştirmeye hayır" yazılı pankartlar açtı.
Filistin Yasama Konseyi Temsilcisi Yunus Al Astal ise, "Bu kararla BAE, İsrail ile ilişkilerini gösterdi. BAE’nin bu karardan bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum ancak BAE attığı adımla İsrail’e katkı sağlayacak" dedi.
Filistin Yasama Konseyi üyesi ve Filistinli Alimler Derneği Başkanı Salem Salama da, "Uluslararası topluma aktarmak istediğimiz mesaj şu: Filistin devlet olarak sadece bizim için önemli değil bütün Müslümanlar için önemli" ifadelerini kullandı.
BAE’nin kararını değiştirmesi gerektiğini belirten Salama, "Umarım diğer uluslararası aktörler BAE’nin kararını değiştirmekte bir etki sağlayabilir. BAE tarafından alınan karar bütün Arap ülkelerinin isteğine karşıt bir karar" şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.