61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 27 ülkeden 161 sporcunun katılımıyla İzmir Çeşme’de başlıyor. 8 etaptan oluşan yarış, 3 Mayıs’ta Ankara’da sona erecek.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ProSeries takviminde yer alan 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın İzmir’in Çeşme ilçesinden başlayacak. 3 Mayıs Pazar günü Ankara’da sona erecek 8 etaptan oluşan yarışta 23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi mücadele edecek.
Toplam 1133,5 kilometrelik parkurda düzenlenecek TUR 2026’da, 3 Dünya Turu, 14 profesyonel ve 6 kıta takımı yer alacak. Türkiye’den İstanbul Team, Konya Büyükşehir Belediyespor, Muğla Büyükşehir Belediyespor ve Spor Toto Cycling Team olmak üzere 4 ekip yarışacak.
1963’te Marmara Turu adıyla başlayan ve uluslararası statü kazanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 8 etap halinde gerçekleştirilecek. Yarışın etapları ve mesafeleri şu şekilde:
1. Etap (26 Nisan): Çeşme – Selçuk (148,7 km)
2. Etap (27 Nisan): Aydın – Marmaris (152,8 km)
3. Etap (28 Nisan): Marmaris – Kıran (132,7 km)
4. Etap (29 Nisan): Marmaris – Fethiye (130,4 km)
5. Etap (30 Nisan): Patara – Kemer (180,7 km)
6. Etap (1 Mayıs): Antalya – Feslikan (127,9 km)
7. Etap (2 Mayıs): Antalya – Antalya (152,8 km)
8. Etap (3 Mayıs): Ankara – Ankara (105,2 km)
Yarışa katılan takımlar arasında XDS Astana Team, Alpecin-Premier Tech, Team Picnic PostNL gibi Dünya Turu takımları bulunuyor. Ayrıca Burgos-Burpellet-BH, Caja Rural-Seguros RGA gibi profesyonel takımlar ve Türkiye’den 4 ekip mücadele edecek.
1965’te uluslararası statü kazanan ve 1966’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen tur, Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlıyor. UCI tarafından çeşitli kategorilerde yer alan yarış, 2017-2019 yılları arasında Dünya Turu takvimindeydi. Kovid-19 salgını nedeniyle 2020’de iptal edilen organizasyon, 2021’den itibaren Pro Serisi’ne dahil edildi.
TUR 2026, TRT Spor ve Eurosport’tan canlı yayınlanacak. Yaklaşık 90 kişilik yayın ekibi ve ileri teknolojiyle yarışın heyecanı milyonlara ulaştırılacak. Yarışı 200’e yakın ulusal ve uluslararası medya mensubu takip edecek.
Yarışta genel klasman lideri turkuaz, sprint lideri yeşil, tırmanış lideri kırmızı ve Türkiye güzellikleri lideri beyaz mayoyu giyecek. Organizasyon boyunca Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri de tanıtılacak. Çeşme’den Ankara’ya uzanan rotada Gökova Körfezi, Ölüdeniz, Patara Antik Kenti ve Toros Dağları gibi güzellikler ekranlara yansıyacak.





















Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus facilisis scelerisque tortor, vel finibus nibh accumsan non. Mauris lacinia rutrum nunc, ut mattis risus accumsan bibendum. Curabitur varius turpis dui, eget porttitor tellus rutrum ultrices. Duis ut tempus leo. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus pulvinar vestibulum sapien, at maximus nibh.
Yorum Yap