SPK, Odine Solutions Teknoloji paylarındaki işlemler nedeniyle 21 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. 2 yıl işlem yasağı ve lisans iptalleri de kararlar arasında yer aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Odine Solutions Teknoloji paylarına yönelik incelemelerini tamamladı. Kurul, bu paylara yönelik işlemleri nedeniyle 21 kişi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.
SPK’nın haftalık bülteninde yer alan karara göre, hakkında suç duyurusu yapılan 21 kişiye 2 yıl süreyle işlem yasağı getirildi. Ayrıca, bu kişilerden sermaye piyasası lisansına sahip 16 kişinin tüm lisansları iptal edildi.
Kurul, yatırım fonlarının birleştirilmesi ve portföy yönetim şirketlerinin işletme adı kullanımı gibi konularda da kararlar aldı. Bir yatırım fonunun başka bir fon bünyesinde birleştirilmesine izin verildi. Bir portföy yönetim şirketinin işletme adı kullanmasına yönelik karar olumlu karşılandı.
Ayrıca, bir aracı kurumun sermaye artırımı talebine izin verildi. Bir şirketin borsada işlem görmeyen hisselerinin borsada satışa konu edilmesi amacıyla hazırlanan pay satışı bilgi formunun SPK tarafından onaylanması talebi ise reddedildi. Bir aracı kurumun yurt içinde işlem aracılığı faaliyet izni kapsamının genişletilmesi talebi de kabul edildi.





















Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus facilisis scelerisque tortor, vel finibus nibh accumsan non. Mauris lacinia rutrum nunc, ut mattis risus accumsan bibendum. Curabitur varius turpis dui, eget porttitor tellus rutrum ultrices. Duis ut tempus leo. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus pulvinar vestibulum sapien, at maximus nibh.
Yorum Yap