İBT WEB

Halkın Güvenliği İçin Metruk Binalar Yıkılıyor

Genel (TG) - Tarsus Gazetesi | 02.04.2021 - 08:51, Güncelleme: 02.04.2021 - 08:51 3435+ kez okundu.
 

Halkın Güvenliği İçin Metruk Binalar Yıkılıyor

Halkın Güvenliği İçin Metruk Binalar Yıkılıyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde halkın güvenliğini tehdit eden yapılar bir bir kaldırılıyor. Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliği’nden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte ‘madde bağımlılığı ile mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde, Koyuncu Mahallesi, Tömük Mahallesi, Kargıpınarı Mahallelerinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. Erdemli Kaymakamlığınca kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde tespiti gerçekleştirilen toplam 29 binanın yıkım ve tadilat işlemleri gerçekleştirildi. 2021 Yılında ise 3194 Sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediyesi Encümen kararı aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor. İlçeye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını vurguladı. Tollu, “Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 5 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak. İlçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz” dedi. “Vatandaşın Yüzü Gülüyor” Yapılan çalışmadan dolayı, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ ya teşekkür eden vatandaşların ise yüzleri gülüyor. Memnuniyetini ifade eden bir vatandaş, “ Madde bağımlıları çok geliyordu. Yıkıldığı için çok teşekkür ediyorum memur arkadaşlara. Kaymakamlığa, Fen İşlerine yani yıkıldığı için memnun kaldık, teşekkür ederiz” diye konuştu. Bir diğer vatandaş ise, “Biz burayı kendimiz şikâyet ettik. Rahatsız oluyorduk. Sağ olsunlar geldiler, baktılar yıktılar” diye konuştu. Bir diğer vatandaş ise “ Madde bağımlığı ile mücadele kapsamında bu binaların yıkıldığını biliyoruz. Biz Sayın Kaymakamımız Avni Kula ve Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ ya çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Öte yandan ekiplerin çalışması aralıksız devam ediyor.
Halkın Güvenliği İçin Metruk Binalar Yıkılıyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde halkın güvenliğini tehdit eden yapılar bir bir kaldırılıyor.
Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliği’nden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte ‘madde bağımlılığı ile mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde, Koyuncu Mahallesi, Tömük Mahallesi, Kargıpınarı Mahallelerinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.
Erdemli Kaymakamlığınca kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde tespiti gerçekleştirilen toplam 29 binanın yıkım ve tadilat işlemleri gerçekleştirildi.
2021 Yılında ise 3194 Sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediyesi Encümen kararı aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.
İlçeye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını vurguladı. Tollu,

“Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 5 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak. İlçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz”

dedi.
“Vatandaşın Yüzü Gülüyor”
Yapılan çalışmadan dolayı, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ ya teşekkür eden vatandaşların ise yüzleri gülüyor.
Memnuniyetini ifade eden bir vatandaş,

“ Madde bağımlıları çok geliyordu. Yıkıldığı için çok teşekkür ediyorum memur arkadaşlara. Kaymakamlığa, Fen İşlerine yani yıkıldığı için memnun kaldık, teşekkür ederiz”

diye konuştu.
Bir diğer vatandaş ise,

“Biz burayı kendimiz şikâyet ettik. Rahatsız oluyorduk. Sağ olsunlar geldiler, baktılar yıktılar”

diye konuştu.
Bir diğer vatandaş ise

“ Madde bağımlığı ile mücadele kapsamında bu binaların yıkıldığını biliyoruz. Biz Sayın Kaymakamımız Avni Kula ve Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ ya çok teşekkür ederiz”

diye konuştu.
Öte yandan ekiplerin çalışması aralıksız devam ediyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.