İBT WEB

HATAY BELEDİYESİ HALKI TEMİZ VE SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTURUYOR

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2021 - 13:50, Güncelleme: 09.02.2021 - 13:50 3312+ kez okundu.
 

HATAY BELEDİYESİ HALKI TEMİZ VE SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTURUYOR

yapılan analiz sonucunda suyu sağlıksız olduğu tespit edilen kuyunun yerine Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi için yeni sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdi.

  Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yapılan analiz sonucunda suyu sağlıksız olduğu tespit edilen mevcut kuyunun yerine Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi için yeni sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşların daha sağlıklı su tüketebilmelerini sağlamak ve su sorunu yaşayan ilçelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni su kaynakları yaratma çalışması yapıldığını aktaran Genel Müdürlük,  Saçaklı Mahallesi’ni besleyen mevcut su kuyusuna kirli suyun karıştığı anlaşılması üzerine mevcut kuyunun iptal edildiğini ve yerine yeni sondaj kuyusunun açıldığını aktardı. Açılan yeni su kaynağının temiz kalması adına betonlama işleminin yapıldığına dikkat çeken Genel Müdürlük, 304 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusundan saniyede 20 litre su elde edildiğini açıklayarak, yapılan çalışma sayesinde mahallenin temiz ve sağlıklı suya kavuşacağını belirtti. HATSU, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'ne göre fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin ve dezenfeksiyon çalışmalarının yapılmasının ardından suyun mahalleye verileceğine dikkat çekti.
yapılan analiz sonucunda suyu sağlıksız olduğu tespit edilen kuyunun yerine Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi için yeni sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdi.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yapılan analiz sonucunda suyu sağlıksız olduğu tespit edilen mevcut kuyunun yerine Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi için yeni sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdi.

Vatandaşların daha sağlıklı su tüketebilmelerini sağlamak ve su sorunu yaşayan ilçelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni su kaynakları yaratma çalışması yapıldığını aktaran Genel Müdürlük,  Saçaklı Mahallesi’ni besleyen mevcut su kuyusuna kirli suyun karıştığı anlaşılması üzerine mevcut kuyunun iptal edildiğini ve yerine yeni sondaj kuyusunun açıldığını aktardı.

Açılan yeni su kaynağının temiz kalması adına betonlama işleminin yapıldığına dikkat çeken Genel Müdürlük, 304 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusundan saniyede 20 litre su elde edildiğini açıklayarak, yapılan çalışma sayesinde mahallenin temiz ve sağlıklı suya kavuşacağını belirtti.

HATSU, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'ne göre fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin ve dezenfeksiyon çalışmalarının yapılmasının ardından suyun mahalleye verileceğine dikkat çekti.

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.