İBT WEB

HATAY KENT KONSEYİNDEN EXPO 2021’E ANLAMLI DESTEK

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 23.03.2022 - 10:29, Güncelleme: 23.03.2022 - 10:29 1496+ kez okundu.
 

HATAY KENT KONSEYİNDEN EXPO 2021’E ANLAMLI DESTEK

Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay’a destek bildirisi yayımladı.

HATAY KENT KONSEYİ’NDEN EXPO 2021’E ANLAMLI DESTEK Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay’a destek bildirisi yayımladı. Hatay’da bazı gazeteciler cemiyetlerini ziyaret eden Başkan Kimyon ve HKK yöneticileri, dev organizasyona herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Antakya Gazeteciler Cemiyeti ile Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kimyon ve beraberindekiler basın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Hatay, yüzlerce yıllık tarihini, medeniyet birikimini, gastronomisini ve barış içinde yaşama kültürünü Expo ile bir kez daha gözler önüne serecek. Olimpiyat oyunları ve FIFA Dünya Kupası’nın ardından üçüncü büyük organizasyon olarak kabul edilen Expo, şehrimizin ekonomisine, ticaretine, gastronomisine, turizmine ve tarımına büyük katkı sunacaktır. 1 Nisan’da başlayacak ve altı ay sürecek bu dev organizasyonda şehrimizin sosyal ve kültürel değerleri dünyanın farklı coğrafyalarından gelen misafirlerle paylaşılacak ve Hatay’ımız festivaller şehri kimliğine bürünecektir. Medeniyetler Bahçesi ana temasıyla yapılacak bu dev organizasyon şehrimizin kalkınması ve yeni ortaklıkların geliştirilmesi açısından bulunmaz bir fırsattır. Şehrimizin iki farklı bölgesinde hayat bulacak EXPO’21 Hatay alanlarında medeniyetler bahçesi, bin 600 metrekarelik Varoluş Mozaiği, arkeopark, tıbbi aromatik ve endemik bitki müzeleri, gastronomi köyü, amfi tiyatro, hortikültür sera alanları, ulusal ve uluslararası şehir bahçeleri, çocuk oyun alanları ve daha nice değer yer alacaktır. Her iki yerleşkenin de organizasyon sonrası şehrimize miras kalacak olması bölge insanı için büyük şans ve ayrıcalıktır. Hatay Kent Konseyi olarak şehrimize büyük kazanımlar sağlayacağına inandığımız EXPO’21 Hatay’a şehrimizin tüm bileşenlerinin destek vermesini istiyoruz. Kentimizin geleceğine değer katacağına inandığımız bu organizasyona halkımızın sahip çıkacağına yürekten inanıyor, saygılar sunuyoruz.”
Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay’a destek bildirisi yayımladı.

HATAY KENT KONSEYİ’NDEN EXPO 2021’E ANLAMLI DESTEK

Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay’a destek bildirisi yayımladı. Hatay’da bazı gazeteciler cemiyetlerini ziyaret eden Başkan Kimyon ve HKK yöneticileri, dev organizasyona herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Antakya Gazeteciler Cemiyeti ile Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kimyon ve beraberindekiler basın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hatay, yüzlerce yıllık tarihini, medeniyet birikimini, gastronomisini ve barış içinde yaşama kültürünü Expo ile bir kez daha gözler önüne serecek. Olimpiyat oyunları ve FIFA Dünya Kupası’nın ardından üçüncü büyük organizasyon olarak kabul edilen Expo, şehrimizin ekonomisine, ticaretine, gastronomisine, turizmine ve tarımına büyük katkı sunacaktır. 1 Nisan’da başlayacak ve altı ay sürecek bu dev organizasyonda şehrimizin sosyal ve kültürel değerleri dünyanın farklı coğrafyalarından gelen misafirlerle paylaşılacak ve Hatay’ımız festivaller şehri kimliğine bürünecektir. Medeniyetler Bahçesi ana temasıyla yapılacak bu dev organizasyon şehrimizin kalkınması ve yeni ortaklıkların geliştirilmesi açısından bulunmaz bir fırsattır. Şehrimizin iki farklı bölgesinde hayat bulacak EXPO’21 Hatay alanlarında medeniyetler bahçesi, bin 600 metrekarelik Varoluş Mozaiği, arkeopark, tıbbi aromatik ve endemik bitki müzeleri, gastronomi köyü, amfi tiyatro, hortikültür sera alanları, ulusal ve uluslararası şehir bahçeleri, çocuk oyun alanları ve daha nice değer yer alacaktır. Her iki yerleşkenin de organizasyon sonrası şehrimize miras kalacak olması bölge insanı için büyük şans ve ayrıcalıktır.

Hatay Kent Konseyi olarak şehrimize büyük kazanımlar sağlayacağına inandığımız EXPO’21 Hatay’a şehrimizin tüm bileşenlerinin destek vermesini istiyoruz. Kentimizin geleceğine değer katacağına inandığımız bu organizasyona halkımızın sahip çıkacağına yürekten inanıyor, saygılar sunuyoruz.”

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.